Kořeněná koprová omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: lada.patkova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks smetana
    • mléko
    • kopr
    • sůl
    • 4
      ks pepř mletý
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • cukr
    • 1
      ks citron
    • masox
    • 500
      g hovězí maso

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dáme do tlakového hrnce, přidáme 1/6 dobře omytého citronu, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme asi hodinu až hodinu a půl. Poté v jiném hrnci pomalu rozehřejeme máslo s pár kapkami oleje a nasypeme na něj mouku a necháme zpěnit. Pozor, mouka nesmí zhnědnout.
2
Nyní základ z másla a mouky přelijeme 2 dcl studeného mléka. Dále pak přilijeme vývar z masa a smetanu. Takto vyrobenou omáčku ochutíme 1-2 lžícemi cukru, šťávou ze zbylého citronu, Masoxem (není vždy nutný), špetkou soli a nasekaný koprem.
3
Podáváme s masem, vejci vařenými natvrdo (výborná jsou také ztracená vejce) a houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    10. 10. 2011 13:50

    Zálivky a omáčky

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    14. 3. 2009 15:13

    To maso dám jen tak to tlakáče a vařím ? Jinak bez komentáře, ten mohu dát vedle ...... , kde je diskuze, že ?

  • Lada Pátková
    Lada Pátková |

    14. 3. 2009 13:55

    Bože, teď jsem si všimla, co jsem udělala v nadpisu za paskvil. Samozřejmě, že omáčka je kořeněná. Fuj. Omlovám se.