Kefta-arabské karbanátky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MíšaF

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      lžička pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 1
      hrst petrželka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule Najemno nakrájená
    • 1
      hrst sýr
    • rostlinný olej
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme.
2
V Tunisku se podávají přelité omáčkou z rajčat (recept viz. omáčka Shakshouka) a s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    15. 1. 2012 16:07

    Skutocné arabské Kefta sú z baranieho mäsa. Shakshouka nie je omácka - je to samostatné jedlo!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    21. 2. 2009 15:50

    já dělám vlastně totéž, jen ze směsi vepřového a hovězího, sýr nám tam chutná a petrželka udělá barvičku, zkuste přidat i pažitku a libwček

Další doporučené recepty: