Kášovská Zelňačka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, zaprášíme mletou paprikou, lehce zamícháme a ihned zalijeme vodou, nebo máme-li od masa trochu vývaru.
2
Přidáme přesekané zelí, sůl, pepř a pozvolna vaříme, v polovině přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a stále vaříme, po změknutí brambor polévku zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a prováříme nejméně 15 minut, polévku zjemníme smetanou a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
3
Do hotové polévky vložíme na kostičky nakrájenou a na tuku orestovanou uzeninu a polévka se může podávat.
4
Když do každého talíře vložíme lžičku smetany, tak je dílo skoro královské a věřte báječně to chutná.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: