italský salát s mozarellou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát a řeřichu omyjte a savým kuchyňským papírem důkladně osušte. Odstraňte tuhé stonky. Listy špenátu a řeřichy dejte do velké servírovací nádoby. Mozzarellu nakrájejte na malé kousky a posypte jimi listy špenátu a řeřichy. Třešňová rajčátka pokrájejte na poloviny a salát jimi poházejte.
2
Pokapejte jej balzámovým octem a olejem a podle chuti osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte, aby se listy obalily. Ihned podávejte nebo dejte do lednice vychladit do doby upotřebení.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    14. 9. 2014 13:31

    Dobrý den, není řeřicha jako řeřicha... V ČR známe tu mrňavou, co děti pěstují na vatě... když do googlu zadáte "řeřicha" a "watercress" - což je její anglický překlad, vyjedou vám 2 rozdílné věci... "watercress" je mnohem větší a tím pádem snadněji dosáhnete uvedeného množství... Také ale chutnají jinak... Třeba autor myslel tu... Nicméně nikdy jsem ji u nás v obchodech neviděla...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    14. 9. 2014 12:33

    Dobrý jemný salát, akorát bych si možná ujasnila, jestli se do něj dává bazalkový ocet (viz ingredience) nebo balzámový ocet (viz postup). A té řeřichy mi přijde hrozně moc, když si vezmete, kolik stojí jedna vanička v obchodě, tak se takový salát vyšplhá na pár stovek. Možná je to spíš recept pro toho, kde si řeřichu pěstuje doma na zahrádce.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: