Italská kuřecí roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Elišon

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      plátek parmská šunka
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán podle oblíbenosti
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balíček italské koření
    • alobal na zabalení rolády
    • 0,5
      kg kuřecí prsa
    • 8
      ks sušená rajčata podle velikosti
    • 80
      g zelené olivy podle velikosti
    • 1
      lžíce kečup

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky (řízky), lehce rozklepeme a pokládáme na alobal svisle vedle sebe tak, aby se navzájem překrývaly. Osolíme je a opepříme, posypeme italským kořením a parmazánem. Na takto připravená kuřecí prsa rozložíme plátky parmské šunky.
2
V misce si rozmícháme pokrájená sušená rajčátka s olivami a lžící kečupu. Lehce osolíme a opepříme, můžeme přidat malou lžičku oleje z rajčátek. Směs z misky přesuneme na připravené maso se šunkou a pěkně ji rozprostřeme po prostředku.
3
Vše, co jsme si připravili, pěkně smotáme do rolády. Je potřeba na závěr celou roládu právě alobalem pěkně utáhnout, aby nám nikde nic nevylézalo. Roládu v alobalu položíme na pekáček nebo zapékací misku a vložíme do předehřáté trouby asi na 30 minut a pečeme na 200 stupňů.
4
Po uplynutí této doby roládu vyndáme z trouby a sundáme z ní alobal, potom ji ještě jednou lehce okořeníme italským kořením a nastrouhaným parmazánem (sypeme na hřbet rolády) a vložíme zpět do trouby na dalších 30 minut - podle potřeby, než se nám začne tvořit pěkně vypečená krustička. Pečeme na 150 stupňů a můžeme podlévat šťávou z masa, která nám během pečení vznikla.
5
Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • raubiri
    raubiri |

    13. 9. 2015 18:53

    Výborná roláda:-)

Abecední seznam: