Husitská směs

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová kýta
    • 200
      g vepřová játra
    • 100
      g žampiony
    • 120
      g párky
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • máslo
    • 3
      ks cibule
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • sůl
    • hovězí vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu pokrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a opečeme na oleji, postupně přidáme na kolekča nakrájenou cibuli, párky, očištěné na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájená vepřová játra.
2
Nakonec zapřášíme hladkou moukou, opečeme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Hotové zjemníme máslem. Vývorné jsou k tomu opečené brambory nebo hranolky, ale jde k tomu i rýže.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • any
    any |

    1. 4. 2017 10:53

    tohle máme moc rádi, s hranolkama je to nejlepší :)

  • Anonym
    Anonym |

    25. 5. 2007 20:27

    dobré a rychlé

  • petra
    petra |

    29. 4. 2006 16:44

    docela dobré a jednoduché

  • Di
    Di |

    28. 4. 2006 14:05

    Docela by mě zajímalo, odku vzešel název husitská? Že by ve středověku pořádali takové lukulské hody?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 4. 2006 10:56

    Zdenka, ďakujem, našla so si to už aj na webe podľa odporúčania .

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    28. 4. 2006 10:04

    Terezko,mrkněte na recept v kategorii maso-"Masobez práce a bez hlídání přes noc".Tam se o něm v příspěvcích píše.Je tam i internetová adresa,kde si o tomto spotřebiči můžete přečíst více.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 4. 2006 09:36

    Zdenka, aký je to ten pomalý hrniec ?

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    28. 4. 2006 08:58

    Zajímavý recept,dávám do oblíbených a vyzkouším v pomalém hrnci.