Houbovecký králík

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: stafl

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      králík
    • 120
      g mrkev
    • 180
      g celer
    • 140
      g petržel
    • 400
      g čerstvé houby lze ale i sušené, mražené, konzervované
    • 1
      ks cibule
    • slanina není nutná
    • pepř mletý
    • kmín
    • tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • muškátový květ
    • žloutek
    • 200
      g smetana
    • jíška
    • citron
    • 200
      g klikve případně brusinky
    • 2
      dl červené víno
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka naporcujeme, rozpálíme tuk a zpěníme cibuli, můžeme přidat i slaninu (není nezbytná), opepříme, osolíme, přidáme kmín a prudce opečeme. Pak podlejeme vývarem nebo vodou, použít můžeme i vodu z namočených sušených hub. Přidáme bobkový list, květ, tymián, hřebíček, kořenovou zeleninu (tu můžeme, ale nemusíme nejdřív trochu opéci), houby a dusíme do měkka.
2
Maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme se šťávou, podle potřeby zahustíme jíškou.
3
Přidáme víno, smetanu a žloutek pro zjemnění. Přidáme část rozmačkaných klikví (nebo brusinek), podle chuti přidáme citron. Vrátíme tam maso a jen prohřejeme, nevařit!!!
4
Podáváme s knedlíkem nebo jak kdo má rád. A na ozdobení použijeme celé klikve (brusinky).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    11. 4. 2010 16:08

    Výborný králík, dnes jsme ho měli k obědu. Jako houby jsem použila žampióny.cibuli a pak zeleninu jsem osmahla na slanině s máslem a potom přidala maso. Dílky za recept. Je to mňam, mňam.