Houbové rizoto

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme v sáčcích do měkka společně s novým kořením a celým pepřem. Na oleji osmahneme cibuli (většinou se to dělá do zlatova, já ji raději mírně přismahnu, rizoto má lepší chuť) přidáme houby, sůl kmín a dusíme do měkka.
2
Pokud se nám vysmahuje voda tak mírně podléváme. lze dochutit i česnekem, různým kořením dle chuti, ale nejdříve doporučuji bez koření. Měkké houby smícháme i se s vysmahnutou šťávou s rýží a podáváme. Je možné i takto připravené rizoto dát do pekáče vymazaného olejem a zapéct.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houby Kmín Nové koření Olej Pepř mletý Rýže Sůl

Komentáře k receptu

  • Lucka
    Lucka |

    24. 6. 2011 12:39

    jenomze na to aby jste mohla varit ryzi spolecne s houbami,potrebujete pravou ryzi na rizoto-Carnaroli....jinak vsechny ostatni pokrmy typu "rizoto" jsou jen ryze smichana s necim.....tak nepoucujte...

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    10. 8. 2008 18:29

    Nějak mi nepřijde ideální zvlášť vařit rýži a zvlášť dusit houby. Právě společným dušením hub s rýří a případně zeleninou vznikne rizoto. Tohle je snad rýže s houbami.....

  • Miroslav Cabish
    Miroslav Cabish |

    23. 9. 2007 10:20

    To je houbový salát a ne rizzotto. Může to však chutnat dobře :).

  • Dan
    Dan |

    10. 9. 2007 13:19

    Už se na to těším...

Abecední seznam: