Houbové karbanátky s mletým masem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: FRYJKA

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 200
      g houby
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      ks vejce
    • 2
      hrst strouhanka
    • 1
      špetka majoránka
    • 3
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit majoránkou a česnekem. Vytvoříme menší karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance.
2
Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vyrovnáme karbanátky a pečeme cca 20 minut při 200 °C. Během pečení jednou obrátíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • DandulkaD
    DandulkaD |

    16. 1. 2014 13:22

    Hledala jsem rychlovku z mletého masa na dnešní oběd, hub máme plný mrazák, takže nebylo co řešit. Je to rychlé, dobré a díky pečení v troubě i poměrně "zdravé "a hlavně časově nenáročné. Oba jsme s mužem ocenili, že nejsou nasáklé olejem z klasického smažení na pánvi. Než se karbenátky upekly, udělala jsem si v klidu kaši. Díky za super jednoduchý recept, určitě brzy zopakujem :-)

  • johnnyamerikan
    johnnyamerikan |

    5. 8. 2011 13:19

    Zkusil jsem to a je to nenáročné a co radosti to udělalo. Dětem se dělali boule za ušima!

  • Pája S
    Pája S |

    11. 10. 2010 00:51

    Nedala jsem majoránku,aby vynikla chuť hub.Jinak směs výtečná a šťavnatá.Nedělala jsem karbanátky,ale vše najednou zapekla .Skvělé..Jednička letí.:-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    25. 5. 2008 22:40

    Vaúúúúú, ANIČKA zaslouží véééélikou jedničku. Pečení karbošů v troubě nemá chybu a kombinace masa a hub je něco pro můj mlsný jazyk. Aničko - díky!!!!

  • Ivana Marešová
    Ivana Marešová |

    22. 5. 2008 14:27

    Karboše chutnali opravdu skvěle. A ten nápad s pečícím papírem v troubě - úúúžasný, ušetří to spoustu práce a člověk má hned čas udělat také něco jiného. Dávám za 1

  • ANNA POLÁKOVÁ
    ANNA POLÁKOVÁ |

    22. 10. 2007 10:00

    jsem moc ráda, že Vám chutnalo:-)))stejným způsobem připravuju karbanátky z kupovaného mletého, které je většinou tučné, někdy to toho zamíchám nakrájenou ostravskou klobásku a super je varianta s nakrájenou opečenou anglickou slaninkou.Všechen tuk se vypeče a nám zbydou velice chutné karboše:-))

  • Anonym
    Anonym |

    12. 10. 2007 09:34

    Naprosto vynikající. Karbanátky na pečícím papíře krásně pustily tuk, takže se kráááásně opekly. Ušetří to opravdu námahu s obracením a stáním u pánvičky. Všechny karbanátky jsou stejně propečené. Dávám za 1

  • Renda ***
    Renda *** |

    11. 10. 2007 14:49

    Recept je výborný,karbanátky nám moc chutnaly a ten nápad s pečením v troubě je prostě úúúžasný:-))

  • Bohuna Heřmanová
    Bohuna Heřmanová |

    22. 9. 2007 21:20

    Byla to opravdu pochoutka! Použila jsem na pečení remosku. Vřele doporučuji všem labužníkům

  • Markéta
    Markéta |

    12. 9. 2007 09:04

    Je to mňamka! Doporučuji...Hlavně mě potěšilo, že nemusím stát u pánvičky a dlouho smažit, ale vložit do trouby a nechat péct. V ušetřeném čase stihnu spoustu jiných věcí.

  • Andrea Fedorová
    Andrea Fedorová |

    23. 5. 2007 09:58

    Ten recept je fakt skvělý ,moc nám chutnaly.