Halali

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mrkev
    • 700
      g celer
    • 500
      g petržel
    • 500
      g cibule
    • 5
      lžíce sůl
    • 7
      lžíce cukr
    • 7
      lžíce ocet
    • 1
      lžička nové koření
    • 1,5
      lžička pepř mletý
    • 5
      ks bobkový list 4-5 ks
    • voda trochu vody - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu nakrájíme na kousky, trochu podlijeme vodou, přidáme koření, ocet, sůl a cukr a vaříme doměkka. Poté necháme směs vychladnout a rozmixujeme.
2
Opět vaříme do zhoustnutí a horké plníme do sklenic. Sterilujeme 20-25 minut při 85 °C. Směs je výborná do svíčkové omáčky.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Zuska
    Zuska |

    26. 1. 2013 09:36

    A kde je tymián?

  • Hana
    Hana |

    23. 5. 2007 21:28

    Dělala jsem loni a je to skutečně dobré pod svíčkovou,nebo jen tak přidat pod maso,přidat divoké koření a nechat tmavou omáčku.