Georgias pizza

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 30
      g droždí (skoro celá kostka)
    • 1
      dl olej
    • 1,5
      dl voda
    • 1
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička cukr
  • Náplň
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 2
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g točený salám
    • 2
      stroužek česnek
    • 150
      g tvrdý sýr
    • sůl
    • koření na pizzu nebo jen oregano

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozmícháme v hrníčku s cukrem, až se úplně rozpustí. Do mísy vsypeme mouku, přilijeme droždí, olej, sůl a vodu a vypracujeme těsto. Necháme asi hodinu odpočinout. Mezitím si připravíme náplň - na oleji orestujeme cibulku, přidáme na proužky nakrájenou papriku, rajčata, nahrubo nastrouhaný salám, pizza koření, přisolíme, podusíme. Těsto na plechu vyválíme na tenkou placku a potřeme náplní. Dáme do vyhřáté trouby péct asi na 30 minut a před dopečením posypeme strouhaným sýrem.
2
Náplň můžeme obměňovat podle chuti - podušenými žampióny, hermelínem, vajíčky, šunkou, špenátem... Já zvolila tu nejlevnější, ale velmi chutnou variantu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Margita
    Margita |

    28. 6. 2006 09:52

    Cesto výborné! Dávka na jeden plech, ktorý som trošku potrela olejom. Na povrch som dala trošku kečupu, okvapkané lečo a až potom náplň. Nemala som korenie na pizzu, tak som nahradila oreganom a troškou provensálskeho korenia. Všetci sme si pohutnali. Dávam 1.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 5. 2006 18:13

    Vynikající těsto!

Abecední seznam: