Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie
|16. 1. 2014 17:23
Worchester, sojovku přidávám do nálevu s dekem a ostatním kořením?? děkuji
Jarik
|15. 12. 2013 19:48
Nemá naprosto žádnou chybu. A když se dodá ještě najemno nakrájené zelí, je to SUPER ;)
Jarick
|10. 8. 2013 08:09
Co? Okurky? Sojovka? Vorčestr? :-\
Jana Z.
|23. 9. 2011 07:02
Jsou super. Dávám za 1. ;-)
Autor
|23. 11. 2005 10:45
Kdo má rád utopence kyselejší tak si může upravit poměr octa a vody na 1:1 (tedy cca 0,6 l octa a 0,6 l vody) a jeden známý dokonce poměr z mého receptu otočil (tedy více octa než vody) a říká že jsou ještě lepší a dříve proleželé.
marcela slamdeckova
|5. 10. 2005 22:58
Vyzkouseli jsme tyto utopence a muzu rict,ze nam chutnali!!!
Pavel Holeček
|26. 2. 2005 21:09
Udělal jsem toho okurkáč.A můžu říct,že ve třech jsme se do toho pustili a zůstalo jen něco na dně! Díky za recept!