Dědečkova tufťata

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: princezna

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibuli a mladou cibulku i s natí na jemno a přidáme do mísy k mletému masu. Dále přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření (dle chuti). Osolíme a poprášíme hladkou moukou a zahustíme směs strouhankou tak, aby se nám nerozpadala. Tvoříme malé bochánky nebo šišky a pomalu smažíme na rozpáleném sádle nebo oleji. Usmažená tufťata pokládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
2
Příloha: brambory na všechny způsoby, chléb, pečivo.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Táňa
    Táňa |

    18. 3. 2011 12:56

    ano přesně tak je to opravdu s tohoto slova

  • Simča S.
    Simča S. |

    23. 2. 2011 14:34

    Zaujal mne název - slovo tjufťata mi připadá jako zkomolenina z bulharského "kjufteta", což jsou takovéto masové válečky, ovšem připravované na "skara", tedy na rožni.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: