Čokoládové éclairs

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g máslo
    • sůl
    • 140
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g čokoláda
    • 125
      ml mléko plnotučné
  • Krém
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • tyčinky ledové kaštany

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem si připravte krém. Zahřejte šlehačku a horkou ji nalijte na nalámané ledové kaštany. Až se kaštany rozpustí, vymíchejte dohladka a vychlaďte.
2
1. Troubu zapněte na 200 °C. Mouku prosejte se solí. Mléko s máslem a 125 ml vody zahřívejte do rozpuštění másla. Přiveďte k varu, plamen stáhněte, vsypte mouku a míchejte, dokud se těsto nezačne odpalovat ode dna. Až zchladne, postupně zašlehejte vejce.
3
2. Pomocí cukrářského sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdy stříkejte na plechy vyložené pečicím papírem tyčinky různých délek.
4
3+4. Upečte dozlatova. Zespodu udělejte do éclairs dírky a těmi je cukrářským sáčkem naplňte šlehačkou.
5
5. Čokoládu rozpusťte s máslem. V polevě opatrně máčejte éclairs ze strany, kde nejsou dírky. Nechte ztuhnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.