Cizrnová pomazánka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g cizrna suchá
    • 1
      dl vývar studený
    • 4
      stroužek česnek
    • 0,5
      dl olivový olej
    • 1
      ks citron
    • sůl
    • římský kmín drcený
    • 100
      g tahini sezamová pasta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně osolíme. Vaříme tak dlouho, až změkne jako máslo, poté ji scedíme a necháme vychladit - zvlášť cizrnu, zvlášť vývar
2
Uvařenou cizrnu rozmixujeme společně s česnekem, citronem, vychlazeným vývarem, římským kmínem a solí na jemnou pastu.
3
Na úplný konec přidáme sezamovou pastu tahini - tato přísada pokrm zvláční, spojí a dochutí. Tahini používejte až na úplný konec pokud byste ji přidali dříve, nenamixujete tak hladkou konzistenci pasty
4
Hotovou pastu podávanou v miskách či namazanou na chlebech jemně zakápneme olivovým olejem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lada Černá
    Lada Černá |

    7. 3. 2013 07:06

    Proti gustu žádný dišputát, ale tahle pomazánka se nedá jíst :-(

  • Jana
    Jana |

    14. 9. 2011 09:01

    Mohla bych se zeptat na kolik je to porcí