Cibulačka s kuřecím masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso
    • 2
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 150
      g kořenová zelenina
    • celer
    • 300
      g cibule
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      plátek toastový chléb
    • petrželka
    • sůl
    • 100
      g ementál nebo goudy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, celou cibuli, a 1 a 1/2 l vody. Uvedeme do varu a vložíme oprané kuřecí maso a vaříme zvolna 30-40 minut. Na směsi másla a oleje opečeme do růžova 300 g cibule pokrájené na kolečka, zalejeme vše procezeným vývarem a povaříme 10 minut. Podle chuti osolíme a dochutíme a nakonec vmícháme sekanou petrželku.
2
Do misek rozdělíme pokrájené vařené kuřecí maso, zalijeme polévkou. Na každou misku položíme opečený plátek toustového chleba a hrubě nastrouhaný sýr. Vložíme do vyhřáté trouby a nebo do mikrovlnky a zapečeme, než se sýr rozpustí. Ještě potom povrch posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.