Česneková cibulačka

moje hodnocení:

3,4

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: tada

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g uzený bok
    • 1
      lžička sádlo
    • 3
      ks cibule
    • česnek hlavička
    • 1,5
      l voda
    • 2
      kostka masox
    • sůl
    • pepř mletý
    • chleba
    • tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájím na kostičky uzený bok, lehce vyškvařím na sádle, přidám cca 3 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, potom cibuli, nakrájenou na půkolečka, osolím, opepřím a osmažím do měkka. Potom zaliji vařící vodou, přidám masox a povařím. Nakonec propasíruji cca 5 stroužků česneku.
2
Podávám s na kostičky nakrájenými očesnekovanými topinkami a nastrouhaným tvrdým sýrem. (Přílohy si každý nabírá sám z mističek).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tuckin
    tuckin |

    30. 3. 2015 15:31

    Super recept...a ta chuť je skvělá !! :-) :-)

  • tuckin
    tuckin |

    30. 3. 2015 15:31

    Super recept...a ta chuť je skvělá !! :-) :-)

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    13. 9. 2008 02:33

    moravsky cesnek, teda spon od moji babicky, ma takove malinke hlavicky, oproti prodavanym v obchode je to drobek, ale ta chut :)

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    12. 9. 2008 07:48

    Přidávám majoránku a česnečka má být česnečkou.Těch 5 stroužků je akorát.

  • Tamara Fikarová
    Tamara Fikarová |

    10. 9. 2008 15:12

    Česnek samozřejmě český (resp.moravský), ale samozřejmě záleží na velikosti a síle...Potřeba zkusit...

  • Jitka Macháčková
    Jitka Macháčková |

    8. 9. 2008 15:43

    Jo tak to bude hodně velká dobrota. Česneku si může dát každý podle svého uvážení, ale cibule je sladší, tak to asi chce toho česneku více. Každopádně s topinkami a tím sýrem je to skvělé. Znám takto dělanou česnečku, sýr sypu na dno misek a zalévám polévkou. Kromě cibule jsou inkredience stejné. Vždy měla úspěch. Určitě tuto polévku vyzkouším co nejdříve.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    7. 9. 2008 20:49

    Dobrý název+dobrý recept= úspěch zaručen... Ale toho česneku-žeby čínský?