Buřtové karbanátky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso - vepřové
    • 4
      buřty
    • 2
      dl mléko
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • pepř mletý
    • sůl
    • hladká mouka
    • vejce a strouhanka na obalení
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v chladu. Pak vmícháme oloupané a nakrájené buřty a ze směsi utvoříme malé karbanátky. Obalíme je postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. A usmažíme dozlatova ve větší vrstvě oleje na pánvi nebo ve fritéze.
2
Dětem budou karbanátky nejvíce chutnat s bramborovou kaší a ovocným kompotem, dospělým je můžeme podávat s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem, nejlépe okurkovým se sladkokyselou zálivkou jako od maminky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.