Brokolicový fofr koláč

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 220
      g hladká mouka
    • 120
      g měkký tvaroh
    • 5
      lžíce mléko
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
  • Náplň
    • 300
      g brokolice
    • 150
      g šunkový salám
    • 2
      dl smetana
    • 100
      g sýr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks pórek
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici rozebereme na malé růžičky a uvařime 5 min. v páře - musí zůstat křupavá. Vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem, vmícháme mouku a kypřící prášek do pečiva a vypracujeme vláčné těsto. V případě potřeby přilijeme mléko. Těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu (mám teflonovou, takže nevymazávám). Těsto přitiskneme i po stranách formy a dno propícháme vidličkou. Na těsto rozložíme na kostičky nakrájený salám, pórek nakrájený na kolečka a kousky vařené brokolice. Smetanu vyšleháme s vejci, přidáme sůl, pepř a 1/2 sýra. Touto směsí přelijeme náplň. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 20 minut. Pak zasypeme zbylým sýrem a ještě cca 10 min. dopečeme.
2
Výborný jak teplý, tak za studena. Možná to vypadá složitě, ale za 1/4 hod. jsem měla koláč v troubě.
3
Upraveno podle časopisu Vlasta
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    15. 3. 2010 19:49

    .ja som to robila v takej nízkej okrúhlej forme na pizzu , ktorá má priemer asi 30cm. Cesto bolo vysoké asi 1cm, ale tej náplne som mala viac, lebo som pridala aj šampiňony a bolo toho dosť.

  • Květa -
    Květa - |

    15. 3. 2010 19:12

    Prosím, chci to zítra udělat, na jak velkou formu je toto množství? Moc díky

  • dagmar motlová
    dagmar motlová |

    8. 3. 2010 16:18

    i pro ty co jim brokolice nevoní, fakt výborný, dala jsem ještě balkán, gril.koření a bílý pepř a zalila vejci s mlékem místo smetany

  • iva stockingerova
    iva stockingerova |

    7. 3. 2010 17:40

    Skvělá dobrota.Dávám velkou 1.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    3. 3. 2010 19:27

    Výbornéééé.To cesto nemá chybu, ja som dala na malé kocky pokrájanú pikantnú klobásku a ešte šampiňony, keďže som mala menej brokolice a bolo to strašne dobré. Určite to budem robievať, chutilo mi to lepšie ako pizza, ale aj tá je dobrá.

  • Terezie Bartusková
    Terezie Bartusková |

    2. 3. 2010 08:42

    Opravdu výborné. Já to pojala trošku co dům dal - nedala jsem pórek, přidala nivu. Určitě to snese dost pepře (já mám ráda výraznější jídla). Příště zkusím s nějakou uzeninou :). Díííky, řadím do repertoáru.

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    18. 1. 2010 17:41

    Tak tedy opravdu mňamka, sice jsem byla v přípravě pomalejší než paní Martina, ale bylo to výborné a oproti očekávání toho bylo hodně! I když - brokolice jsem dala trochu víc, tu koupenou 1/2 kg bez kouska košťálu...

  • Amy -
    Amy - |

    11. 5. 2009 19:39

    Ilono, kupte si pomalý hrnec!

  • Ilona Schauerová
    Ilona Schauerová |

    11. 5. 2009 12:10

    Včera jsem to upekla, byla to rychlovka. Vařím si většinou večer předem,aby jsme s malým mohli být ráno venku. Synovi (2,5 roku) jsem to ohřála a sama jsem to měla studené a oboje bylo moc dobré.Výborná rychlovka na oběd i večeři. Dávám za jedna.

  • Olinka
    Olinka |

    26. 10. 2007 17:07

    Jejda, mnamky, to byla ale dobrota :))) a dokonce i docela zdravá a lehká.....ideální večeřička

  • Radka
    Radka |

    28. 12. 2006 19:41

    Potřebovala jsem něco rychlého, tak jsem zkusila tenhle recept. A ještě rychleji než upečeno, bylo snědeno. Výborná rychlovka pro nečekané návštěvy.Jo a těsto jsem vzhledem k situaci použila listové.

  • Jana
    Jana |

    12. 9. 2006 09:11

    Hm nečekaně dobré. Návštěva si vyžádala recept.

  • Alča
    Alča |

    12. 8. 2006 10:28

    Jo, zapoměla jsem - udělala jsem z dvojité dávky na plech.

  • Alča
    Alča |

    12. 8. 2006 10:27

    Právě jsem dopekla a teplé je to luxusní. Uvidíme jaké to bude studené - teda pokud něco zůstane.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 7. 2006 16:24

    Myslím, že květákem také určitě nic nezkazíte.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    27. 7. 2006 12:02

    Myslíte,že lze brokolici nahradit květákem? Nebo tím tuto lákavou ňamu zkazím.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    27. 7. 2006 11:34

    Včera jsem dělala k večeři, první půlku mně zblajzli ještě horkou a druhou půlku studenou dnes k snídani. Přesně jídlo do těchhle horkých dní. Lehké a chutné. Za 1.

  • Alena Beránková
    Alena Beránková |

    24. 7. 2006 14:24

    Jejda to bylo opravdu dobré a hrozně rychlé. Dokonce chutnalo i manželovi a ten brokolici moc nemusí.

  • Klára
    Klára |

    12. 7. 2006 21:07

    Už jsem vyzkoušela včera k večeři a bylo to velmi jedlé. Kousek zůstal k snídani a i studené je to vynikající. A příprava opravdu rychlá.

  • Klára
    Klára |

    11. 7. 2006 15:36

    Ukládám a vyzkouším - vypadá to velmi jedle.