Bramborový chleba

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hladká mouka 1 3/4 kg
    • brambory 1 3/4 kg
    • 100
      g droždí
    • sůl
    • 0,5
      hrst kmín
    • voda 1/2 l a hladká mouka na kvásek (asi 1/4 kg)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zaděláme kvásek z mouky, droždí a asi 2dcl vody a kmínu. Do mouky dáme sůl, nastrouhané den předem uvařené brambory, kvásek, vodu a zaděláme těsto, které necháme kynout. Vyválíme bochník nebo šišku a přendáme na plech vymazaný sádlem. Necháme ještě chvíli kynout.
2
Pečeme asi 1 a půl hodiny při střední teplotě a v průběhu pečení potíráme vodou, aby vznikla pěkná kůrka.
3
Výborný chleba, který je pěkně těžký a nedusivý.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Hladká mouka Kmín Sůl Voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: