Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

moje hodnocení: 0

4.5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g droždí
    • 200
      g cukr krystal
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 100
      g máslo
    • slunečnicový olej
  • Náplň
    • 500
      g tučný tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • 150
      g borůvky
  • Drobenka
    • 100
      g máslo studené
    • 100
      g cukr krystal
    • 200
      g hrubá mouka
    • 50
      g mandle plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smetanu ohřejte na tělesnou teplotu, přidejte rozdrobené droždí, část cukru a trochu mouky a nechte asi 10 minut vzejít kvásek. Zbylou mouku, cukr, vejce, sůl a rozpuštěné máslo dejte do mísy robota, přidejte kvásek a hákem hněťte přibližně 10 minut. Měkké těsto přesuňte do mísy vytřené olejem a nechte pod utěrkou na teplém místě asi hodinu vykynout.

RADA: VIDEO, jak udělat vynikající míša řezy

2
Zatím si připravte tvarohovou náplň. Smíchejte všechny ingredience v misce a prošlehejte.
3
Připravte drobenku. Pokrájené máslo, cukr a mouku v misce promněte prsty, až vznikne sypká drobenka. Vmíchejte mandle.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

4
Z vykynutého těsta tvarujte kuličky o váze asi 40 g a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Nechte pod utěrkou opět asi 15 minut nakynout. Kuličky rozmáčkněte dnem malé sklenky, aby vznikl kulatý koláček s prohlubní uvnitř. Naplňte tvarohem, poklaďte borůvkami a posypte drobenkou. Okraje koláčků potřete rozšlehaným žloutkem. Koláčky pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 15 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.