• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Boloňská omáčka II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Boloňská omáčka II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 210 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Boloňská omáčka II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 800
        g mleté maso - míchané
      • 4
        lžíce rostlinný olej
      • 2
        ks cibule
      • 2
        stroužek česnek
      • 1
        ks mrkev
      • 250
        ml mléko
      • 375
        ml bílé víno - suché
      • 1
        kg rajčata
      • 1
        lžíce rajský protlak
      • bylinky oregano, bazalka, tymián, šalvěj
      • sůl
      • pepř mletý
      • 0,50
        l voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky opláchneme a svážeme do svazečku. Nemáme-li čerstvé, lze nahradit sušenými.
    2
    Rajčata opláchneme, nakrojíme slupku, spaříme je horkou vodou. oloupeme a nakrájíme na kostičky.
    3
    V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev, česnek a také osmahneme. Doplníme mletým masem a podusíme jej.
    4
    Přilijeme mléko a na mírném ohni vaříme, až se tekutina odpaří. Potom přilijeme bílé víno, promícháme a opět mírně vaříme dokud se tekutina neodpaří.
    5
    Potom přidáme rajčata, rajčatový protlak, svazek bylinek, osolíme a opepříme. Vaříme asi 1-2 hodiny, velmi mírně a za občasného míchání. Svazek zeleniny nakonec vyjmeme a případně dochutíme.
    6
    Tuto omáčku navršíme na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Boloňská omáčka

    Boloňská omáčka

    Pravá boloňská omáčka

    Pravá boloňská omáčka

    Rajská omáčka II.

    Rajská omáčka II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Esi
      Esi | 1. 5. 2016 16:41

      To si děláš prdel jako vážně? :-| Kečupovitá je tm protlak ne kečup si to přčti náhodou tenhle recept je dobrý!!! Ale ty asi nemáš moc vášně pro jídlo :-D :-D :-\ :-*

    • Jarda
      Jarda | 2. 3. 2013 11:27

      Do boloňské určitě nepatří mléko ste se uplně zbláznili!existují 2 druhy, boloňská jako ragů a boloňská krémová která se vaří na Sicilii :-) Vaří se buď s bílým a nebo i s červeným vínem.

    • Carla
      Carla | 12. 8. 2011 12:53

      Když seš tak chytrý, tak ji sem dej, takoví jsou nejlepší co mektaj, ale sami se nepřevedou..

    • Martin Bek
      Martin Bek | 23. 7. 2011 19:11

      Tak už se pomalu blížíme k opravdovým Boloňským špagetám. Ale opravdu jen po hodně malých krůčcích. Já sem snad ten recept přidám, aby se zdejší čtenáři dozvěděli jak mají opravdu vypadat. Ale špatné to být nemusí. Prostě další "kečupovitá" omáčka.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Boloňská Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
    Maso Mleté Srpen Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bylinky Česnek Cibule Mléko Mleté maso - míchané Mrkev Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí kousky s hořčicí

    Kuřecí kousky s hořčicí

    Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

    Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

    Košíčky z ledových kaštanů

    Košíčky z ledových kaštanů

    Ořechové muffiny

    Ořechové muffiny

    Quiche s cibulí a olivami

    Quiche s cibulí a olivami

    Brokolicová polévka bez smetany

    Brokolicová polévka bez smetany

    Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

    Bezvaječný nepečený mangový…

    Ovesné cookies s brusinkami

    Ovesné cookies s brusinkami

    Vepřová panenka v hořčičné krustě

    Vepřová panenka v hořčičné krustě

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    27
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Míša řezy
    Míša řezy
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    22
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    AHA.cz Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Dáma.cz Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Ženy.cz Maličkosti, které pomohou, když pociťujete pandemické vyhoření

    Maličkosti, které pomohou, když pociťujete pandemické vyhoření

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Slováčková: Psali mi, ať už chcípnu, se smrtí jsem se smířila. Od 16 let chodím na terapii, ve skříni mám kostlivce

    Slováčková: Psali mi, ať už chcípnu, se smrtí jsem se smířila. Od 16 let chodím na terapii, ve skříni mám kostlivce

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    • Recepty.cz
    • Boloňská omáčka II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí