Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme...
více o Masová pánev II.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme sójovou omáčkou. Na rozehřátém oleji opékáme asi 5-7 minut. Obrátíme, posypeme sýrem a dále opékáme, až se...
více o Kotlety se sýrem
Jemně nastrouhané brambory utřeme se sýrem a nastrouhaným žloutkem. Přidáme česnek, na jemno nasekanou pažitku, zředíme mlékem nebo smetanou. Dobře...
více o Bramborová pomazánka
Žervé rozmačkáme vidličkou, zředíme mlékem, přidáme nastrouhanou mrkev, osolíme, přidáme podle chuti citronovou šťávu a dobře vyšleháme....
více o Zeleninová pomazánka
Vše nakrájíme na drobné kousky a promícháme. Ochutíme kořením a promícháme s majonézou (popř. jogurtem). Vychladíme.
Nejlépe tento salát chutná s...
více o Zeleninový salát se sýrem a drůbeží šunkou
Z tvarohu, osolené mouky a žloutku vypracujeme těsto. Utvoříme váleček, nakrájíme na plátky a dlaní roztlačíme. Na každý kousek těstá dáme ovoce,...
více o Ovocné tvarohové knedlíky
Maso naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Jednotlivé porce vložíme na čtyři pláty alobalu a přelijeme vypečenou šťávou,...
více o Krůtí (kuřecí) maso na zelenině v alobalu
Očištěný květák rozebereme na růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a pokrájíme na drobné kousky.
Mléko rozšleháme s...
více o Květákové lívanečky
Maso pokrájíme na plátky asi 2cm silné. Lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Do rozehřátého tuku vsypeme cukr a na mírném ohni necháme rozpustit. Když...
více o Karamelové medailonky
Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme...
více o Masová pánev III.
Změklé máslo prohněteme s nugátem. Přidáme vejce, vanilkový cukr, sůl a vše důkladně promicháme. Postupně zapracujeme mouku s kypřícím práškem a...
více o Nugátové rohlíčky
Uvaříme řepu doměkka, oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme s křenem. Přidáme ocet, cukr, olej, sůl, fenykl, anýz a promícháme. Podle chuti ještě...
více o Naložená červená řepa
kvásek: kvasnice nadrobit, lehce pocukrovat, zalít vlažným mlíkem a zasypat moukou - nechat nakynout.
Do kvásku nasypeme mouku, zbytek mlíka nebo...
více o kynutá cmunda II.
Na tuk dáme osmažit cibulku najemno, přidáme omyté, na kousky nakrájené houby, sůl a koření a necháme vydusit vodu.
Vedle smícháme šlehačku, podmáslí...
více o Moje houbovka - omáčka, polévka
Fazole vaříme dokud nezměknou, necháme je vychladit. Kuřecí maso spolu s oříšky usmažíme na pánvi, přidáme fazole, chvíli podusíme a ochutíme kečupem...
více o Slané palačinky s kuřecím masem
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vložíme do kastrolu, podlijeme mírně vodou a rozdusíme je. Po krátkém zchladnutí je propasírujeme přes jemný cedník. Na...
více o Rajčatová omáčka II.
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla).
Vložíme...
více o Vepřové na hořčici
Šunku a sýr nakrájíme na kostičky cca 3 mm promícháme s vejci, osolíme a zahustíme strouhankou.
Na rozpálené pánvi opečeme na obou stranách a spolu se...
více o Super snídaně
Lilky rozpůlíme, lžičkou vydlabeme, osolíme a necháme odležet, omyjeme, osušíme a lehce zapečeme v části tuku. Ve zbylém tuku podusíme nadrobno...
více o Lilky plněné mletým masem
cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme...
více o Vepřové na hořčici III.
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, teplé je oloupeme a protřeme sítem. Přidáme sůl, vejce, mouku a jemně nasekané škvarky. Vypracujeme v tužší těsto....
více o Bramborové placky se škvarky
Očištěné maso nakrájíme na větší kousky. Na oleji osmažíme jemně krájené cibule, přidáme maso a orestujeme. Poté přidáme sůl, pepř, kmín, papriku....
více o Kuřecí guláš s nivou
Nastrouháme sýr a petrželový kořen, na kostičky nakrájeneé jablko a papriku, přidáme majonézu, sůl, pepř. Hodí se k tmavému chlebu....
více o Sýrový salát IV.
Polévkové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout. Na pánvi - nejlépe woku - rozehřejeme olej a smažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Když...
více o Zelné nudle
Vše smícháme a zpracujeme v tuhé těsto. Na pomoučeném vále rozválíme na plát 3mm silný a vykrájíme preclíky. Rozšleháme žloutek se lžící mléka, vrch...
více o Skořicové preclíky
POSTUP PŘÍPRAVY
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny....
více o Fazolačka s debrecínkovými párky
Do mísy dáme mouku,droždí.Mléko ohřejeme s měkkým sýrem,osolíme,přidáme vejce,tuk.Toto
přidáme do mouky s droždím a vypracujeme těsto,které necháme...
více o Sýrové preclíky II.
Šunkový salám nakrájíme na nudličky,okurky
nastrouháme,cibuli najemno nasekáme.Promícháme s hráškem,osolíme,opepříme,přidáme majolku.
Z mléka a...
více o Vlašák
Bůček osolíme a v tlakovém hrnci ho spolu s několika kuličkami nového koření,pepře a 4 pokrájenými stroužky česneku uvaříme doměkka.
Pak ho necháme...
více o Důvod k rozvodu
Máslo utřeme s dobře vyzrálými tvarůžky,přidáme nadrobno nasekané papriky a cibuli,osolíme,opepříme a dobře promícháme.Pomazánku mažeme na krajíce...
více o Umrlcův polibek
Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a...
více o Václavkový guláš
Den předem vařené brambory klasicky oloupeme, umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, mouku a krupici. Pozor, žádné vejce. Do těsta nastrouháme syrovou...
více o Bramborové knedlíky cibulové
Na oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli (ne moc do tmava), přidáme nakrájenou na kostičky anglickou slaninu a ještě trochu opečeme. Kuře...
více o Kuře Kanada
Řízky naklepeme, osolíme a potřeme bílkem smíchaným s kokosem. Poklademe plátky šunky, půlkou banánu a přehneme, okraje sklepneme paličkou a vkládáme...
více o Kuřecí prsa Chiguita
Omyté a očištěné papriky podélně rozpůlíme, plníme ochuceným mletým masem (do mletého masa přidáme vejce, sůl, pepř, papriku, majoránku, prolisovaný...
více o Plněné papriky po balkánsku
Kuřecí maso si nakrájíme na menší kousky, přidáme najemno nakrájenou cibuli (každý podle své chuti), další ingredience a promícháme. Na oleji smažíme...
více o Kuřecí mlask
Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme neloupaná,...
více o Bílé zelí pro tebe
Nastrouháme syrové brambory, přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek, nasekané zelí, hladkou mouku a vše zpracujeme v jednu hmotu.
Dochutíme a smažíme...
více o Bramborové zelňáky ze syrových brambor
Řízky rozkrojíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
V pekáčku rozehřejeme olej s máslem a na něm řízky z obou stran opečeme. Pak...
více o Kuřecí řízky zapečené
Z másla a hladké mouky připravte jíšku, kterou zalijte smetanou a přibližně deset minut povařte.
Do povařené omáčky přidejte kečup a dvě třetiny...
více o Tortteliny se smetanovou omáčkou
Zelí rozdělíme na dvě čtvrtky a vložíme do vařícího 1 litru vody s bujónovou kostkou. Zelí vaříme 5-10 minut, potom vyjmeme a necháme okapat....
více o Zapečené čínské zelí se sýrem
Mouku a moučkový cukr prosejte na vál. Přidejte tuk, sůl a 1 vejce. Nožem rozsekejte na drobty. Rukama zpracujte těsto do hladka, dejte do chladna...
více o Mřížkový koláč II.
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky, nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a osušíme. Sádlo rozpustíme a maso na něm postupně opečeme.
Kuřecí -...
více o Námořnické maso II.
Z mléka, vajec, soli a cukru vyšleháme palačinkové těsto, ze kterého vytvoříme asi osm palačinek. Ze zbylých surovin kromě šlehačky, čerstvého ovoce a...
více o Schované palačinky
Čerstvé žampiony a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, na oleji osmažíme cibuli, přidáme houby a dusíme, až zezlátnou. Přiměřeně osolíme, okořeníme...
více o Sýrový dort se žampiony
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme maso a lehce opečeme ze všech stran. Přidáme majoránku, mletý kmín, mletou červenou...
více o Kovbojský guláš s irským pivem
Vepřové maso opláchneme osušíme a nakrájíme na proužky. Celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Na pánvi a na...
více o Maso na pánvi
Vejce vařená a salám nakrájíme na jemné kostičky, vše vmícháme do masa a naplníme tlačenkový papír. Vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Po uvaření vyjmeme...
více o Masová tlačenka