Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na...
více o Andělská očka
Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou vařečkou apod.) a upečeme v mírně...
více o Zamilovaná očka
Žloutky dobře rozmačkáme vidličkou, a společně s máslem, cukrem, rumem a kokosem vypracujeme hmotu, kterou necháme ztuhnout v chladničce. Potom z ní...
více o Kokosová očka
Filety z kapra nakrájejte na tenké proužky. Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak drobně nakrájenou slaninu nejprve trochu osmahněte na pánvi....
více o Pečené kapří ocásky
Suroviny zpracujeme na těsto, které vyválíme 3 mm silné. Vykrajujeme kolečka s průměrem 4-5 cm a do poloviny z nich vykrojíme malé kolečko s průměrem...
více o Kočičí oči III.
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto, necháme v lednici odležet. Během...
více o Octové těsto místo listového
Maliny propláchněte a nechte dobře okapat. Vložte do sterilní sklenice, část rozmačkejte, zalijte vinným octem, uzavřete a nechte na světlém, teplotně...
více o Malinový ocet
Suroviny na nálev svařte s 1000 ml vody a nechte vychladnout. Dobře očištěné okurky omyjte a naskládejte do sklenic.
Rozdělte do nich bobkový list,...
více o Okurky ve vinném octě
Můžete-li si vybrat druh růže, sáhněte po tom nejvoňavějším. Květy propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Vložte je do nádoby a zalijte octem....
více o Ocet z růží
Víno vlijte nejlépe do kameninové nádoby, překryjte gázou, upevněte ji kolem hrdla a nádobu odložte na temnější místo při teplotě 24 až 28 °C. Nemělo...
více o Červený vinný ocet
Jelito pokrájíme na kolečka a rozložme na talíř. Komu by vadilo střívko, předem si jelito sloupne. Jelito opepříme, posypeme pokrájenou cibulí, pro...
více o Jelito s octem a cibulí
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek....
více o Pečené uzenářské ocásky
Výrobu jablečného octu podle letitého receptu našich babiček se budu snažit popsat co nejsrozumitelněji. :-)
Do desetilitrového kbelíku naloupeme...
více o Jablečný ocet - domácí výroba
Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky, česnek nasekáme. Pokud máme nať z celeru, můžeme k zelenině přidat pár omytých...
více o Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou
Pekáč vymažeme sádlem nebo vytřeme olejem. Do pekáče nasypeme hrubě pokrájené cibule a nasekaný zázvor. Na ně naskládáme dobře nasolené, okmínované...
více o Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Ančovičky a rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na čtvrtky nebo kolečka. V troše vlažné vody smícháme kvasnice s cukrem a...
více o Ochucené housky
Slijte dohromady ocet a olej. Najemno nakrájejte petrželovou nať, kapary, cibulku, bazalku, kerblík, estragon a pažitku. Vše přimíchejte do oleje s...
více o Bylinkovo-octová marináda
Bylinková sůl
1. Nadrobno nasekané bylinky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Usušte při teplotě 80 °C, asi 20 minut.
2. Bylinky a...
více o Ochucené soli
Brambory pro dva omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu pak slijeme a podle toho, zda jsou to brambory rané či pozdní, slupku oloupeme nebo...
více o Brambory s ochuceným tvarohem
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to,...
více o Fíky s ochuceným sirupem
Vepřové ocásky nasolíme nejlépe alespoň hodinu před pečením. Dáme je do pekáčku na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, posypeme dle chuti drceným (ne...
více o Jednoduché pečené vepřové ocásky
Uvedené ingredience smíchejte v malé misce, pořádně rozmíchejte a podávejte např. ke grilovanému masu, hranolkám, kroketám, mini-karbanátkům,......
více o Ochucené majonézy
Uzené ocásky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, větší část stroužků oloupaného česneku, které rozmáčkneme, koření, sůl (pozor na...
více o Česnečka z uzených vepřových ocásků
Bylinky nasekejte najemno. Do misky vložte kousky kozího sýru, do něj vmíchejte bylinky, osolte a opepřete. Lehce promíchejte stěrkou.
Ze sýra...
více o Ochucené kuličky z kozího sýra