Ochucené soli

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hrubá sůl
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 2
      ks limetková kůra jemně nastrouhaná ze 2 limetek
    • 3
      ks chilli papričky
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 100
      g sušené houby
    • 2
      ks citronová kůra jemně nastrouhaná ze 2 citronů
    • 1
      lžička kurkuma

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bylinková sůl 1. Nadrobno nasekané bylinky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Usušte při teplotě 80 °C, asi 20 minut. 2. Bylinky a limetovou kůru smíchejte s třetinou soli a nasypte do skleniček.
2
Chilli sůl 1. Papričky nasekejte najemno a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. 2. Usušte při teplotě 80 °C, asi 30 minut. Poté smíchejte s třetinou soli a sladkou paprikou a nasypte do skleničky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Houbová sůl 1. Houby rozdrťte v hmoždíři nebo rozsekejte v mixéru, promíchejte s citronovou kůrou, kurkumou a zbylou solí. 2. Hotovou směs nasypte do skleničky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Kategorie: FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.