1109
Tofu dobře osušte, pokrájejte na větší kostky, rozložte na prkénko, osolte a nechte vypotit. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Kokosové vločky... více o Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
V misce smíchejte všechny ingredience kromě čokoládových čoček a sušených brusinek na hladké těsto. Nakonec přidejte čokoládové čočky a brusinky a... více o Mug cake s čokoládou a brusinkami
Batáty pečlivě omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na velikosti hlíz, menším... více o Batáty s cizrnou a brokolicí
Nejprve zpracujte těsto. Droždí, cukr, sůl a mouku promíchejte v míse. Přilijte mléko s rozšlehanými vejci a vypracujte hladké pružné těsto. Zhruba 8... více o Briošková roláda s masem a sýrem
Těstoviny si předvaříme. Mezitím, co se nám těstoviny vaří, si vymažeme plech sádlem. Na vytřený plech nasypeme již uvařené těstoviny, nakrájenou... více o Zapečené těstoviny s brokolicí, sýrem a rajčaty
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou velkou cibuli dosklovata, ke které následně přisypeme na nudličky pokrájenou slaninu a... více o Brokolice (květák) se sýrem a slaninou ala mozeček
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, 2-3 lžíce sojové omáčky a solíme (nesolíme) dle chuti. Opepříme, přidáme čerstvě nastrouhaný česnek a zázvor.... více o Masové koule s brokolicí
Troubu rozehřejte na 180 °C V žáruvzdorné míse rozpusťte ve vodní lázni kokosový olej. Přidejte sůl a pomocí metličky rozpusťte cukr. Přidejte... více o Brownies
Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky a osolíme krátce v mírně osolené vodě na pevnější skus. Scedíme, posypeme lehce kořením a necháme okapat.... více o Květáková / brokolicová minutka s masem
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout... více o Zeleninový salát s brokolicí
Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Okraje slabě potřeme rozšlehaným... více o Broskvové šátečky
Troubu předehřejte na teplotu 190 °C. Brusinky a ořechy nasekejte nahrubo, nasypte do misky a přidejte máslo, cukr i skořici a promíchejte. Z celých... více o Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Mouku nasypte do mísy, promíchejte s cukrem, solí a sušeným nebo rozdrobeným droždím. V kastrůlku rozpusťte máslo a přilijte k němu mléko, směs by... více o Briošky na hot dog
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a zahřejeme ho. Přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a... více o Krémová brokolicová polévka s vejcem
Bulvy řepy dobře omyjte a každou vložte na velký kus alobalu. Zakápněte je olejem, osolte a opepřete, potom důkladně zabalte a upečte doměkka v troubě... více o Řepová pomazánka s brynzou
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem. Do kastrůlku nalámejte čokoládu, přidejte máslo, oba cukry a na mírném plameni za stálého... více o Brownies s dýňovým krémem
Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete, potřete povidly rozmíchanými se dvěma až třemi lžícemi červeného vína a každý kus masa zabalte do dvou plátků... více o Kuřecí prsa s broskvemi a švestkami
Ve vodní lázni rozpustíte máslo. Přidáme do něj na kostky nalámanou čokoládu a rozpustíme. Do čokoládové směsi zašleháme cukry a kakao. Postupně... více o Domácí brownies
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte... více o Pečená husa s brusinkovým zelím
Zelí nakrouhejte na proužky, cibuli nakrájejte najemno. V kastrolu se silným dnem rozehřejte sádlo nebo olej a krátce na něm orestujte nadrobno... více o Brusinkové zelí
Čokoládu nalámejte do kovové či skleněné mísy a přidejte máslo pokrájené na kousky. Mísu posaďte na kastrol s vroucí vodou a čokoládu nechte rozpustit... více o Čokoládové brownies
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit na páře do poloměkka. Mezitím nastrouháme sýr na hrubo, přidáme k němu do mísy jogurt, vejce a... více o Zapečená brokolice s uzeným lososem
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, dejte asi na 2 minuty do vroucí vody, slijte a zchlaďte ledovou vodou.... více o Těstoviny s brokolicí a ořechy
Orzo uvařte podle návodu na obalu. Rajčata pokrájejte na poloviny a dejte je na plech nebo do zapékací mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte,... více o Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Kůži kachních prsou pokrájíme do mřížky. Prsa osolíme, opepříme a dáme osmažit do rozpálené pánve bez tuku osmažit. Smažíme nejprve kůží dolů, cca 4-5... více o Kachní prsa s fenyklem a brusinkami
Maso dejte do mísy, přidejte nadrobno nasekanou jarní cibulku a petrželku, směs osolte, opepřete, přidejte vejce a 3 lžíce polenty na zahuštění. Směs... více o Polentová kaše s masovými koulemi a brokolicí
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,... více o Zapečený camembert s brusinkami
Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme rozvonět drobně nasekaný muškátový květ, zasypeme moukou a necháme zpěnit. Přisypeme na růžičky... více o Brokolicová polévka s Nivou
Špek nebo dobrou anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, rozehřejte pánev, pomalu začněte špek nebo slaninu vypékat do zlatova a pak nechte odkapat... více o Rychlé bryndzové špecle
Nejprve je potřeba brusinky přebrat a několikrát propláchnout ve vodě. Brusinky přemístěte do hrnce a podlijte vodou, přiveďte k varu. Během vaření se... více o Brusinkový kompot
Z kuřecích prsou odřízněte plandavé části (nevyhazujte je, budou využity), řízněte zhruba v dolní třetině a vytvořte kapsu. Odkrojte si mozzarellu,... více o Kuřecí prsa s mozzarellou a broskví
Bagetu překrojte napůl a ještě podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na mandolíně na dlouhé jemné plátky. Petrželku nakrájejte najemno. Z poloviny... více o Bruschetty s ricottou a cuketou
Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Ořechy, petrželku, tymián a česnek umixujte jako na pesto, přidejte citronovou šťávu a postupně tenkým pramínkem... více o Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami
Broskev nakrájejte na plátky, z tymiánu shrňte lístky. Chléb opečte o obou stran nasucho na pánvi. Zastříkněte ho olivovým olejem, potřete sýrem a... více o Bruschetty s krémovým sýrem a broskví
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme polohrubou mouku (s hrubou moukou se mě zdají dosti tuhé) a sůl. Uděláme těsto, nesmí být ani tuhé,... více o Brynzové halušky
Maso pokrájejte na tenké nudličky a osolte. V misce ho promíchejte se škrobem a nechte chvíli odležet. Brokolici rozeberte na malé růžičky a ty... více o Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Rozehřejte gril. Bagety pokrájejte na silnější plátky, pokapejte olivovým olejem a opečte z obou stran dozlatova, zhruba 2–3 minuty. Broskve zbavte... více o Bruschetty s grilovanými broskvemi a mozzarellou
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném... více o Opilé broskvové poháry s amarettem
Ať už se chystáte připravovat bramborové knedlíky, noky, placky nebo třeba salát, neobejdete… Celý článek
Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle,… Celý článek
Výborně chutnají k omáčkám, zapečené i jako příloha i masu. Podávat je ale můžete i k pečené… Celý článek
Taky tak milujete bramboráky, ale od jejich přípravy vás obvykle odradí pracné a dlouhé… Celý článek
Milujete dozlatova opečené křupavé bramboráky, ale chtěli byste, aby po usmažení nebyly tmavé… Celý článek
Čerstvé nakrájené ovoce bohužel rychle podléhá oxidaci. Zhnědne a nevypadá příliš chutně.… Celý článek
Asi to moc dobře znáte. Chcete namazat chléb máslem, jenže to je z lednice tvrdé tak, že se… Celý článek
Nejspíš už se vám taky někdy stalo, že vám ujela ruka se solí a z vynikajícího jídla se rázem… Celý článek
Jsou součástí české kuchyně, hodí se k pečenému vepřovému se špenátem, hovězímu na česneku,… Celý článek
Jednoduché, levné a rychlé na přípravu. Použít je můžete jako samostatný pokrm, skvělé jsou i… Celý článek