Na kostičky nakrájíme brambory a klobásky, k tomu přidáme bobkový list, nové koření, pepř, sůl a trochu vegety uvaříme do měkka. Nakonec přilijeme... více o Klobásková omáčka
Gnocci: uvaříme dle postupu nebo v případě, že jsme nesehnali polotovar, připravíme z haluškového těsta malé nočky a dle návodu uvaříme. <BR>Omáčka:... více o Gnocchi se špenátovou omáčkou
Maso naklepeme, osolíme a nakrájíme na malinké řízečky. Obalíme v mouce, vejci a kukuřičných lupíncích najemno rozdrcených. Usmažíme na oleji. Omáčku... více o Kuřecí kousky ala Donald
Na lžíci oleje nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na jemno a přidejte na jemno nakrájené papriky. Přidejte protlak, trochu vody, kečup, chilli... více o Omáčka na špagety Italiano
Nastrouháme mrkev a celer na jemno, přidáme majolku, jogurt, vše promícháme, dochutíme solí. Podáváme s čerstvým pečivem.... více o Zahradnický salát
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníte na oleji, přidejte plátky nakrájených žampiónů, zasypte sladkou paprikou, osolte, opepřete a podlijte vodou. Cca... více o Žampiónový guláš
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, koření a v mléce vykynutý kvásek (droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochu... více o Zdobené jidášky
Cukr prosijeme do mísy, smícháme s mlékem, tukem a medem. Vypracujeme hmotu, která se bude podobat plastelíně. Nachystáme kousky sušeného ovoce a... více o Marcipánová vajíčka
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř. Vše promícháme a můžeme podávat ke smaženým pokrmům.... více o Tatarka ze zakysanky
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a... více o Chlebová omáčka
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání... více o Indické čatní
Připravíme si ingredience do misky a přidáme maso, ať už kuřecí nebo vepřové, na naložení.... více o Čína - nakladané mäso /Ivka Javorská/
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme. Pak přidáme česnek nakrájený na plátky (nelisovat) a osmahneme.... více o Omáčka na špagety nebo jiné těstoviny
Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme na velikost jaká nám chutná. Pak vše podusíme do poloměka, přidáme kečupy a omáčky, plníme za tepla do sklenic.... více o Omáčka z cuket na těstoviny či do masa
Všechny suroviny zpracujeme v odšťavovači, smícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme ve vysokých sklenicích s ledem a je výborný nejen na... více o Nápoj lásky
Na slanině osmahneme cibulku a salám. Přidáme mouku a chvilku zasmažíme. Zředíme mlékem, dobře rozmícháme, přidáme několik kuliček nového koření,... více o Salámová omáčka
Horké brambory rozmačkáme vidličkou. Na oleji krátce osmažíme nakrájenou feferonku a česnek. Cibuli jemně nasekáme a vše promícháme s kečupem na... více o Ďábelská bramborová omáčka
Všechny ingredience smícháme dohromady. Podáváme k rybě spolu s bílým pečivem. Zázvor se používá také k nakládaní masa (čerstvý).... více o Zázvorová omáčka k rybě
Vše ušlehat, podává se k grilovaným a dušeným rybám.... více o Sardelová omáčka
Oloupeme jablka. Vyjmeme jadřinec a nakrájíme je na silnejší plátky. Uložíme je na talíř a posypeme cukrem. Zpěníme vejce s cukrem, pak přidáme mouku... více o Osmažená Italská jablka
Všechny ingredience rozšlehejte. Postavte do horké lázně. Poté šlehejte dokud nevznikne hustá pěna.... více o Šodó
Játra (omytá a odblaněná) rozmixujeme. Přimícháme ostatní ingredience, necháme chvíli odpočinout a lžičkou vkládáme do mírně se vařící polévky.... více o Játrové knedlíčky
Rajské přelijeme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky do kastrolu spolu s posekaným česnekem a ostaními ingrediencemi (tavený sýr ... více o Výborná omáčka na špagety
Do namočených vloček přes noc přidáme strouhaný sýr, krájený pórek na jemná kolečka, 3 rozmačkané stroužky česneku mírně osolíme a smícháme s kysanou... více o Vločky naslano
Heru necháme rozpustit a do vychladlé přidáme všechny přísady a vypracujeme těsto, které na 1 hodinu uložíme do lednice. Pak tvarujeme malé placičky,... více o Vločkové placičky - cereální
Všechny tři ingredience smícháme, množství je závislé na množství masa na které jí budete potřebovat. Výsledná chuť syrové omáčky by měla být na... více o Teriaki omáčka
Avokádo omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vyndáme pecku. Dužinu vydlabeme lžičkou, a pak šťoucháme do kaše (malé kousky ponecháme vcelku). Přidáme... více o Omáčka Guacamole
Jemně nastrouhaný křen smícháme s rozmačkaným česnekem, smícháme s kečupem a můžeme podávat k ovaru, pečenému masu, párkům, mazat na chleba nebo... více o Křenová pochoutka
Vše smícháme a naplníme do skleniček. Podáváme k masu, uzeninám apod. V lednici nám vydrží až 1 rok.... více o Křen se šlehačkou
Křen s jablky pomeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na robotu a smícháme s cukrem, solí a octem. Směs naplním do dobře vymytých skleniček a... více o Jablečný křen II.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme. Do mísy dáme 2 lžíce sójové omáčky, přidáme vegetu, tofu nakrájíme na kostky a přidáme do mísy,... více o Těstovinový salát s tofu
Umletý mák zalijeme mlékem a vaříme doměkka. Mícháme aby se nepřipálil a za stálého míchání přidáme cukr, skořici a máslo. Omáčka je vynikající na... více o Maková omáčka
Houby nakrájíme a svaříme 3 minuty ve slané vodě. Zchladíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a vše uvedené v ingrediencích,... více o Houbové Uncle Bens
Na rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli s cukrem a mícháme až lehce zkaramelizuje. Poprášíme moukou a zalijeme masovým vývarem a pivem.... více o Cibulová pivní omáčka
Rajčata a česnek rozmixujeme, vmícháme sůl. Vlijeme do sklenic, nezavařujeme, pouze pevně zavřeme a uložíme do chladna. Vhodné do veškerých omáček,... více o Rajčatová omáčka
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Salám nakrájíme na malé nudličky, sýr nahrubo nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vše smícháme spolu... více o Bramborové placky se salámem
Do misky si připravíme najemno nakrájený česnek, 1 díl jogurtu, majonézy, rozemnuté oregáno a ostatní ingredience. Vše zamícháme. Používáme jako... více o Česnekový dip - lehký
Omyté hrušky oloupáme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na malé kousky, můžeme je propasírovat masovým strojkem. Dáme do hrnce, mírně podlijeme vodou,... více o Hrušková povidla
Omyté, oloupané hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s rozpuštěnou kyselinou citronovou. Oprané švestky rozpůlíme a vyndáme pecky.... více o Hrušky se švestkami
V míse třeme máslo se solí, tvarohem a vejcem. Po částech přidáváme trochu mléka a mouku. Vypracujeme vláčné těsto, uděláme z něho váleček, který... více o Knedlíky z tvarohového těsta
Do velké mísy dáme cukr a máslo, rychle třeme. Do malé misky dáme vejce, které rozšleháme. Vmícháme vanilku a přidáme k máslu s cukrem. Prosejeme... více o Sušenky s čokoládou
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vyčistěné lusky paprik nakrájíme na kroužky. Vše namačkáme do sklenic a již nic nepřidáváme. Sterilujeme dle velikosti... více o Rajčata s paprikami jako polotovar
Z ovoce cukru a vody uvaříme kompot, scedíme a do šťávy zavaříme pudink rozmíchaný ve vodě a povaříme asi 2-3 minuty. Teplou šťávu s pudinkem přidáme... více o Přesnídávka
Tvaroh našleháme se smetanou a medem dohladka a nakonec lehce vmícháme vidličkou rozmačkaný banán. Mažeme na bílé pečivo.... více o Tvarohová pomazánka s banánem
Připravíme čaj, který necháme vychladnout. Do džbánku dáme na kostičky pokrájené ovoce, zasypeme cukrem, přidáme citronovou šťávu a necháme krátce... více o Dětská bowle
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a konzistence... více o Lilková omáčka na těstoviny
Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo. Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme,... více o Dušená červená řepa se smetanou
Podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Hrnec postavíme do studené vody a pudink za občasného míchání vychladíme. Zpočátku je třeba míchat častěji,... více o Vanilkový tvarohový krém
Nejdříve osmažit cibulku, poté lehce orestujeme játra než pustí šťávu. Okořeníme solí, pepřem, chilli a červenou paprikou. Přidáme sojovou omáčku a... více o Játrová omáčka
Vše promíchat a nechat v chladu proležet (třeba přes noc). Pak přivést k varu a na mírném plameni 20 minut bez míchání, (jen protřepávat, aby se rybíz... více o Rybíz ala brusinky