Chlebová omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • zázvor
    • 1
      l masox
    • 100
      g chlebová kůrka
    • petrželka zelená nebo pažitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájené kůrky chleba a zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zalijeme vývarem.
2
Zvolna povaříme asi 15 minut a občas promícháme. Do hotové omáčky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ochutíme pepřem, solí a zázvorem. Nakonec ozdobíme jemně sekanou petrželkou nebo pažitkou. Omáčku můžeme podávat s brambory k vařenému masu.

Komentáře k receptu

  • Mirek
    Mirek |

    24. 7. 2005 10:50

    Vyzkoušel jsem a výsledek nás mile překvapil.