Teriaki omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • tmavá sojová omáčka
    • med rozpuštěný
    • chilli mleté

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny tři ingredience smícháme, množství je závislé na množství masa na které jí budete potřebovat. Výsledná chuť syrové omáčky by měla být na rozhraní slané-sladké-pikantní a na zkruba 500g masa je jí potřeba asi 1dl.
2
Použití: Maso dáme do pánve a zprudka osmažíme po jeho zatažení přidáme omáčku a necháme v ní maso krátce podusit do změknutí. Je-li potřeba zahustíme škrobem, podáváme s rýží. Maso můžeme použít jakékoliv (slyšel jsem i o hovězím) ale nám nejvíce zachutnala kuřecí játra.
3
Přidávám k nim ještě nakrájené čínské zelí. V některých receptech je med nahrazen cukrem, ale není to ono.

Komentáře k receptu

  • Marek Kopecký
    Marek Kopecký |

    22. 11. 2004 14:28

    k omáčce

  • Eva Brenkusová
    Eva Brenkusová |

    19. 11. 2004 11:54

    Zajímalo by mě, jestli to čínské zelí podáváme jako přílohu nebo přidáme k té omáčce?