Zeleninové lívance

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g zeleninová směs
    • 4
      ks vejce
    • 30
      g hladká mouka
    • prášek do pečiva
    • 500
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor - mletý
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu spaříme vroucí vodou, scedíme a necháme vychladnout. Z mouky, prášku do pečiva, mléka, vajec, soli, pepře a špetky zázvoru uděláme těsto, do kterého opatrně vmícháme zeleninu. V lívanečníku v rozehřátém oleji osmažíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    16. 2. 2011 15:02

    Moc dobré, jako rychlá večeře super. Použila jsem mraženou zeleninu "lahůdkovou" - směs hrášku, mrkve, fazolek, květáku a brokolice. Mouku jsem dala odhadem tak, aby těstíčko bylo dostatečně husté.

  • effi
    effi |

    21. 3. 2007 16:48

    Můžu se zeptat, jakou zeleninovou směs používáte?

  • Marti
    Marti |

    9. 1. 2006 15:52

    Je to uzasna a rychla vecere. Jenom te mouky jsem tam musela dat podstatne vice, aby mi to alespon trochu zhoustlo a mohla jsem s tim neco delat. Ale jinak vynikajici. Muzete mi rict, jestli to mnozstvi mouky je opravdu spravne a ma-li to opravdu byt tak ridke? Dekuji

  • Lenka
    Lenka |

    20. 5. 2004 19:21

    Velmi dobré.Hotové lívance doporučuji lehce potřít pikantní hořčicí nebo kečupem.