Zavařená dýně

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      kg dýně
    • 250
      ml voda
    • 450
      ml jablečný ocet
    • 1
      balíček pikant fix sladko-kyselý
    • 150
      g cukr krystal i méně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni rozkrojíme, vydlabeme jádra, oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Vinný ocet smícháme s vodou a tímto nálevem zalijeme nakrájenou dýni. Nádobu překryjeme utěrkou a necháme do druhého dne na chladném místě.
2
Druhý den dýni přecedíme a necháme odkapat. Vaříme asi 5 minut - nesmí úplně změknout. Poté plníme do připravených sklenic. Nálev z Pikant fixu připravíme dle návodu na obalu a ihned jej nalijeme až po okraj sklenic. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme stát. Nejlépe přes noc.
3
Výborně chutná k masovým minutkám.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.