Zapékané šopské špízy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso kýta , krkovice, plecko - nakrájené na kostky
    • 4
      ks cibule velká - nakrájená nahrubo
    • 200
      ml červené víno polosladké
    • 1
      ks zelená paprika na proužky
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      ml rajský protlak rozředěný ve 100ml vody
    • 5
      lžíce bílý jogurt
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička saturejka nebo bazalka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks feferonka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme koření s 1 lžící oleje, přidáme maso, pořádně promícháme a odstavíme na pár hodin do lednice. Pak na zbylém oleji zasmažíme cibulku, zalejeme vínem a dusíme, než se víno odpaří, poté přidáme protlak a feferonku. Maso napíchneme na špejle, seřadíme v pekáčku, zalejeme omáčkou a pečeme v předehřáté troubě 30 minut na 190-200 °C. Rozkvedláme vejce s jogurtem a nalejeme na špízy. Zapékáme na 230 °C než povrch zezlátne.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.