Zapékané karbanátky II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jiberry

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule nastrouhaná nebo najemno nakrájená
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička koření do mletého masa
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka na obalení a hrst namočenou v mléce
    • olej na smažení
    • 3
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata
    • máslo kousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso smícháme se všemi přísadami, vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Karbanátky zprudka opečeme na pánvi na trošce oleje, pak je naskládáme do remosky nebo do pekáčku. Pokryjeme nakrájenými rajčaty a paprikami, přidáme kousek másla. Zapékáme asi 30-40 minut, v troubě to trvá kratší dobu, v remosce delší.
2
Podáváme s vařenými brambory, přeléváme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    9. 7. 2008 05:19

    Karbanatky se povedly. Vynikajici. Dekuji za recept.

  • Eva Staňková
    Eva Staňková |

    11. 3. 2008 17:06

    Včera jsem vařila, dnes jsme dojídali, a musím říct, že je to výborný a snadný způsob, jak ozvláštnit takovou skoro nudnou klasiku, jakou jsou karbanátky s bramborem. Navíc je to daleko šťavnatější a na talíři hezčí jídlo, kterým zapůsobíte. Uděláte dost "muziky" pouhým zasypáním rajčaty a paprikou. (Mně se ještě nabízí přidat slaninu, příště to udělám.) Takže resumé je - SUPER!

  • Martina S.
    Martina S. |

    2. 9. 2006 15:01

    Výborné. Před zapékáním jsem zasypala ještě podušenými houbami.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 2. 2006 00:25

    naprosto vytecne.........

Abecední seznam: