Vařené kedlubny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kedlubna
    • 1
      paprikové klobásy nebo uzené maso či párek
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,2
      l voda 0.2-0.3 l
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička ocet na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, a čtvrtky nastrouháme na lupínky (co nejtenčí). Na sádle osmažíme cibulku s klobásou, přidáme kedlubny, nakrájený česnek, osolíme, opepříme, pokmínujeme, podlijeme 0,1 l převařené horké vody, necháme 15-20 minut dusit pod pokličkou. Nakonec rozmícháme v 0,1-0,2 l vody 1 lžíci hladké mouky a kedlubny zahustíme, nakonec dochutíme octem popř. dosolíme.
2
Podáváme s chlebem, jako hlavní chod.

Komentáře k receptu

  • 123
    123 |

    18. 6. 2012 16:27

    fuj

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 18:48

    come

  • Mata Jureková
    Mata Jureková |

    24. 11. 2007 12:05

    Bylo to výborné,jen jsem tam přidala trochu kysané smetany.