Tymiánový sirup

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml voda
    • 150
      g hnědý cukr
    • 12
      g tymián
    • med na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nalijeme vodu do hrnce a necháme v ní na mírném plameni rozpustit hnědý cukr. Vaříme zhruba 5 minut.
2
Když je cukr rozpuštěný, sundáme hrnec z plotny a vysypeme do něj tymián, použít můžeme sušený - drcený, ale i čerstvý. Sirup necháme zcela vychladnout, můžeme nechat tymián vylouhovat přes noc, ale stačit bude i hodina. Pokud je sirup vychladlý, scedíme jej přes sítko. Podle potřeby můžeme vystydlý sirup dosladit ještě medem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

3
Sirup užívejte několikrát denně. Dospělí po lžících a děti po lžičkách, stačí 5 x denně.
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Med Tymián Voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.