Tvarožník z kyšky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Suchá směs
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Nádivka
    • 2
      ks kyška
    • 1
      hrnek cukr
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g hera
    • tuk
    • ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a rozdělte směs na 2 poloviny. Kyšky, cukr a vejce rozšlehejte. Do vymazaného plechu nasypte polovinu suché směsi, nalijte na ni nádivku a zasypte druhou polovinou směsi.
2
Povrch posypte ovocem a nastrouhejte na něj máslo nebo heru. Plech vložte do předehřáté trouby a upečte při 200° C dorůžova.

Komentáře k receptu

  • Ajushka
    Ajushka |

    7. 12. 2010 10:23

    No upřímně jsem se bála co z toho vyleze ... ;-) ale zkusila jsem to a bylo to výborné, dělali se nám boule za ušima. jako ovoce jsem dala jahody ty máme nejradši :-) a v kombinaci to bylo fakt super :-) - Já mám pod pojmem kyška zakysaná smetana z té jsem to udělala a bylo to výborné opravdu ;-) Tak příjemné pečení ahoj

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    3. 7. 2009 10:53

    Kyška je kysané mléko plnotučné. Kelímek má 400 ml a my jí známe jen od Kunína.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    3. 7. 2009 10:50

    To zní dobře, ale kyška je jako podmáslí nebo zakysaná smetana? A v jakém balení se prodává. Díky