Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení těstoviny
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 100
      g sýr niva
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 200
      ml smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a přeléváme na talířích omáčkou.
2
Omáčka: Na třech lžících oleje orestujeme cibuli dozlatova. Na cibuli dáme pokrájené žampiony na plátky, přidáme pár lžic mléka a necháme chvilinku podusit, osolíme, opepříme. Nastrouhanou (rozdrobenou) nivu přidáme k žampionům, necháme rozpustit, přilijeme smetanu a mléko smíchané s moukou, povaříme, pořípadě ještě dochutíme a můžeme podávat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dominika
    Dominika |

    18. 1. 2017 22:34

    Dobrá je i když se do ní přidá kukuřice, to pak nemá chybu ! :-)

  • vlacek
    vlacek |

    21. 6. 2015 12:31

    my jsme přidali šunku a je to výborné :-$ <:-)

  • Mirka
    Mirka |

    27. 9. 2013 20:28

    Určitě zkuste, je to strašně rychlé a fakt výborné jídlo.

  • Linda
    Linda |

    15. 1. 2013 13:01

    recept je stručný a jasný a taky výborný :-*

  • Marta Weisová
    Marta Weisová |

    14. 4. 2012 20:08

    Omáčka je dobrá i s rýži nebo k bramborám, a když nemám čas tak se hodí vždycky.

  • Ája
    Ája |

    6. 12. 2011 11:06

    Dělám jí už poněkolikáté, chutná nám a taky je to perfektně rychlá omajda. Zkoušela jsem i k bramborám a taky to jde.

  • Renata Ř.
    Renata Ř. |

    22. 8. 2011 20:39

    Vynikající recept, za pár minut jsem měla hotovo :)

  • Dodo
    Dodo |

    30. 6. 2011 06:39

    mnam :-)

  • Pavla
    Pavla |

    26. 5. 2011 19:48

    Velmi jednoduchý,dobrý a rychlý recept!Takové by měli být všechny-alespoň pro mě ;-) :-D .Díkec!!!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    26. 3. 2010 13:23

    Dělávám, zkuste při vaření těstovin přidat do vody hrst sušených libečkových a celerových listů, s to nivou a smetanou, nemá chybku!