Tatarský Biftek - pravý

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí svíčková
    • 2
      žloutek
    • 1
      ks česnek celá palice
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      lžíce hořčice
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve nameleme svíčkovou nebo naškrábeme - podle možností, nicméně platí zde, čím jemnější, tím lepší. Cibuli nakrájíme co možná nejvíce najemno a přidáme k masu. Dále naloupeme a namačkáme do masa celou hlavu česneku - je to zcela podle chuti, já osobně mám rád co nejčesnekovější. Dále přidáme 2 žloutky a hořčici, celé pořádně promícháme.
2
Nakonec směs dokořeníme podle chuti. Pro neznalé doplním, že nejvhodnější podklad pro Tatarský Biftek jsou topinky.

Komentáře k receptu

  • Vilda
    Vilda |

    15. 2. 2017 17:17

    Tatarak jen z právě svíčkové, škrabany,micham lžíci vidličkou v hlubokém talíř.Ingredience:žloudek,,trochu olivového oleje,kečup Heinz ,,cibule,Worcester,hořčice plnotucna, pepř, paprika mírně paliva,nebo sladká sůl, musí byt česnek paličak,na závěr, 0,02cl bud vodka kvalitní,nebo zubrovka,maso se tím zjemnia ztratí pach masa,nebojte se,že vám to zřidné,michejte dále a zhoustne to. Na tento recept jsem vyhrál v národním kole 1 místo.Dobrou chuť.!!!

  • Vilda
    Vilda |

    15. 2. 2017 17:16

    Tatarak jen z právě svíčkové, škrabany,micham lžíci vidličkou v hlubokém talíř.Ingredience:žloudek,,trochu olivového oleje,kečup Heinz ,,cibule,Worcester,hořčice plnotucna, pepř, paprika mírně paliva,nebo sladká sůl, musí byt česnek paličak,na závěr, 0,02cl bud vodka kvalitní,nebo zubrovka,maso se tím zjemnia ztratí pach masa,nebojte se,že vám to zřidné,michejte dále a zhoustne to. Na tento recept jsem vyhrál v národním kole 1 místo.Dobrou chuť.!!!

  • petr
    petr |

    30. 11. 2014 12:08

    tak kdo da do tataraku cesnek a kecup je rebel hambou bych se propad to nekomu nabidnout :-D

  • Malda27
    Malda27 |

    21. 11. 2013 09:22

    Moje rodina chodíme na Tatarák (pravý) do restaurace v Blansku a jmenuje se U Golema! Je pokaždé vynikající a za slušnou cenu.Velmi si jej vychutnáme! <3 ;-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    5. 8. 2013 12:13

    Naproso Vyjmečné

  • Euvi
    Euvi |

    31. 1. 2013 17:10

    Tomas Beranek: Maso na tatarák bych rozhodně nikdy nesekala robotem : :'( maso se přitom zahřívá a znehodnotí se! =-O

  • kodl
    kodl |

    6. 6. 2012 18:46

    klasika nedá se nic zkazit ,miluju ho ,a dávám si ho i s topinkami bez tuku ,pul s mokrejma aby nebolelo bříško , všem vegetariánům doporučuji.

  • Klaus
    Klaus |

    6. 2. 2012 21:30

    Typičtí češi,nejdříve chytráci ,pak urážky a nakonec největší znalci , přitom umíte hovno,sežerete kdeco

  • Jk
    Jk |

    6. 1. 2012 15:56

    Souhlas. V každé pořádné restauraci byl.

  • ludvik
    ludvik |

    17. 12. 2011 12:55

    Musíš být hodně mladá a navíc, nevíš o čem mluvíš. Za komančů byl tatarák módním jídlem, děvčico a byl.

  • Stjd
    Stjd |

    4. 12. 2010 18:16

    Taky tatarák. Dělám ho místo z hovězí svíčkové z čersvého tuňáka. Tuňáka kupuji v Makru a pouze toho v nejlepší kvalitě sushi. Ingredience používám stejné jako píšou ostatní, pouze přidávám Capari. Zrovna ho mám v lednici na uležení. Slyšel jsem i variantě z lososa. Chci to taky vyzkusit, ale ne z lososa z chovu protože je krmí granulema jako kuřata. Asi bude lepší losos divoký. Ten z tuňáka je naprosto bez chyby. :-D

  • Tomas Beranek
    Tomas Beranek |

    18. 10. 2007 12:31

    My do Tataraku cesnek vubec nepridavame, ten musi byt na topince, pekne cerstve rozetreny, to je ono. Maso neskrabeme - to se fakt neda, kdyz na to nemate pul dne, ani nemeleme, nejlepe se hodi kuchynsky robot se sekackem. Kombinujeme sladkou papriku s palivou a krome horcice pridavame kecup a trochu worcestru nebo sojove omacky a nadrobno nasekana kysela okurka maso prijemne rozlezi. Na pul kila masa se mi zdaji dva zloutky malo, dal bych klidne i ctyri nebo tri cela vejce. Pokud nekdy tatarak nahodou zbude, pak z nej pripravujeme bajecnou smes na spagety, dva tri dny ulezely uz neni ta prava pochoutka. P.S. Z prave svickove jej pripravujeme jen vyjimecne, ale rozdil je znat :-).

  • Marsí
    Marsí |

    27. 9. 2007 15:35

    Pro Anonyma Janu..:-)) ne, neděláme ho jen z pravé svíčkové...za komančů bychom ji tenkráte ani nesehnali...pokud není pravá svíčková, dělám ho z falešné, stačí 2 x pomleté hovězí zadní, ale opravdu libové. Správný tatarák je škrábaný, ale je to dost časově náročné, takže my meleme. No a pak už jen vajíčko, někdo dává jen žloutek, sůl,pepř,Tabasco nebo chili omáčku, trochu kečupu, nadrobno nakrájenou cibulku a nastrouhanou kyselou okurku, znám spoustu lidí, ale tatarák si dle chuti dělá každý jinak.JO a hořčici,obyčejnou plnotučnou.Neznám Vaše chutě, takže musíte vyzkoušet...ale jděte do toho, čerstvé masíčko musí být hezky světle červené, né takové ty zbytky už skoro namodralo-zhnědlé...:-))

  • Anonym
    Anonym |

    27. 9. 2007 12:44

    Marsí, prosím, když ho tak často děláte, napiště mi váš postup. My ho milujeme také šíleně a děláme také často. Používáte pouze pravou svíčkovou? Děkuji Jana

  • Marsí
    Marsí |

    27. 9. 2007 09:48

    tatarák miluji a jelikož ho jím doma i v restauraci od dětství a o tasemnicích a salmonele něco vím, tak tohle určitě nehrozí. Maximálně žlučník z přesmažených topinek...:-)))A Jardovi bych poradila: raději dochutit až před podáním..hlavně tam nestrkat cibuli předem...:-)))no ale každý dle svého gusta

  • Jolana Janková
    Jolana Janková |

    26. 9. 2007 14:36

    Tatarák dělám co chvilka. Ale maso koupím v poledne a večer namelu a umíchám. Vždycky když zbyde, tak ho máme i druhý den a je v pořádku. Takže ho mám už v lednici namíchaný. Jana

  • Jarda M.
    Jarda M. |

    26. 9. 2007 14:18

    Zdravím všechny milovníky tataráku.Potřebuju odbornou radu.Z nedostatku času dělám tatarák 2 dny dopředu.Stačí když ho budu mít v lednici a dochutím až těsně před podáváním?Díky všem za radu.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 9. 2007 10:50

    Zita je stejná krevní skupina jako naše rodina.Tatarák si dáváme v restauraci i doma. Doma ho děláme tak 1 x za měsíc určitě, dokonce děti /dospělé/ by ho chtěly každý týden!

  • Zita
    Zita |

    25. 9. 2007 10:40

    Miliju tatarák,dávám si ho v restauraci dost často a dělám ho i doma.Nikdy jsem neměla salmonelu ani tasemnici.Kdo se bojí ať ho nejí a svými poznámkami o tasemnici a salmonele nekazí chuť ostaním.Hezký den všem.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    24. 9. 2007 18:09

    Dobrá zámienka na podrýpnutie, však ? Keď nie salmonela, tak pásomnica.

  • jan Šimák
    jan Šimák |

    24. 9. 2007 16:16

    Tataráček je vynikající pochoutka ale též vynikající tasemnička.Mám zkušenost ,věřte mi!!

  • Olda
    Olda |

    18. 9. 2007 07:19

    Dobrý den, v tom základním receptu mi zcela chybí kečup. To opravdu někdo jí tatarák aniž by tam dal kečup? Jím tatarák už 40 let. Poprvé v okupačním roce 1968. To mi bylo 14 let. Dělali ho téměř ve všech restauracích, ale většinou ze zadního masa. Svíčková byla drahá. Někdy, když nás bylo více u stolu, tak se tam dala téměř celá lahvička kečupu a pak se dal namazat i na 12 topinek. Dobré je přidat i jeden cukr. Nyní se asi většina ošklíbne ale zkuste to. přišli jsme na to náhodou. když jsme si spletli dózu soli a cukru. Byli jsme z toho nejdříve zdrceni a pak to chutnalo všem víc než jindy. Naopak se poslední dobou setkávám v restauracích s pálivými ingrediencemi. To jsem tedy zásadně proti. Nikdy to nikoho ani nenapadlo a to jsme jedli pěkně ostrá jídla. Občas jsme si objednali na stůl zavařovačku feferonek vidličku a ošatku chleba.Dovoluji si tvrdit, že přidávání pálivých ingrediencí vychází z neznalosti věci. Ale proti gustu ... .

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    31. 8. 2007 16:34

    Jankablanka, to akože keď uvidíš žĺtok, tak z neho zmiznú salmonely a bude zdravotne nezávadný?!?

  • Jankablanka
    Jankablanka |

    31. 8. 2007 13:13

    Syrový tatarák v hospodě s e syrovým žloutkem bych si nedala ani za kozu - fuj tajbl- jo doma když vidím suroviny tak proč nééééé

  • Jitřenka
    Jitřenka |

    31. 8. 2007 06:56

    Náhodou jsem zahlédla něco o tasemnici. Je to nesmysl, pokud děláte tatarák z hovězí svíčkové. Boubele tasemnice se totiž vyskytují POUZE ve vepřové mase. Je to letitá pověra a je nepravdivá. Dneska bych se bála spíše těch syrových žloutků - naše pipinky nejsou z nejzdravějších:D

  • Dan
    Dan |

    30. 8. 2007 19:43

    Koukám , že polovina lidí co jedla Tatatrák chytla tasemnici. Chodíme s partičkou již několik let do jedné nejmenované restaurace a za to , že to neřeknem nikomu, nám ho udělají. Je to výborná věc a neznám nikoho kdo by tu tasemnici měl. Lidská hloupost opět zvítězila. Takže Martine ten Tatarák upravovaný dle Tvého receptu je super a nedej na Ty neznalé a moderně se živící sójou.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 7. 2007 21:01

    Víc vykřičníků by už nebylo?

  • Anonym
    Anonym |

    24. 7. 2007 16:56

    Lepší recept? Usmažit. Nejsem zakomplexovaný blbec a zaplacení bifteku z pravé svíčkové moje kapsa taky unese. Ale právě proto, že vím o konkrétním případu, kdy jeden z nás, co jsme si kdysi s oblibou tatarák taky dávali, tu tasemnici dostal, si ho už nikdy nedám.

  • Jana V.
    Jana V. |

    24. 7. 2007 11:35

    Mirunkko,já nejsem anonym ani zakomlexovaný blbec.Mám v práci kolegyni,která skutečně z tataráku tasemnici měla.Já osobně si myslím,že každý může jíst podle své chuti,a já proto tatarák ochutnávat nebudu.Ale vnucovat druhému svůj názor s uštěpačnou poznámkou,to mě vždycky nadzvedne.

  • Dagmar Janáčková
    Dagmar Janáčková |

    23. 7. 2007 21:08

    Tak Anonyme napiš lepší recept!!!!! Lepší jídlo jsi totiž nejedl viď !!! Martine jen tak dál!!!

  • Mirunkka
    Mirunkka |

    22. 7. 2007 11:35

    Tataráček je nejluxusnější jídlo.Pokud má někdo pocit z toho chytne nějakou nemoc tak at to nejí.Podle me tady tento anonym je zakomplexovaný blbec, který to nikdy nejedl.Asi na to nemá finance.Cicht.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 6. 2007 12:58

    Nikdo vám to nezakazuje jíst, ale psát na net, že pojídání syrového masa a syrových vajec je zdravé, to už je vážně trochu silný kafe.

  • Tereza -
    Tereza - |

    29. 6. 2007 11:13

    Ten druhý anonym z 28.6. som ja, zase ma vyhodilo, neviem prečo, ospravedlňujem sa :)))

  • Anonym
    Anonym |

    29. 6. 2007 08:26

    Tatarák se dělá přesně tak jak píše Mirča. Jinak je to zase směs všeho možného. A česnek jak má kdo rád až na topinky. Jana

  • Anonym
    Anonym |

    28. 6. 2007 20:30

    Anonym, ak nie surové vajcia a salmonela, tak tatarák a pásomnica, však? Prestaňte už prosím strašiť, veď vás to nikto nenúti jesť. Každý nech je to, čo mu chutí. Mimochodom, počas štúdií sme chodili na tatarák skoro denne, desne nám chutil , a doteraz som žiadnu pásomnicu nemala ani ja ani spolužiaci. Rada : stačí mäso zmraziť aspoň na 10 dní a je po probléme .

  • Anonym
    Anonym |

    28. 6. 2007 18:04

    Až chytíte tasemnici, budete tatarák pořád ještě považovat za zdravý?L

  • Dagmar Pavlasová
    Dagmar Pavlasová |

    28. 6. 2007 17:17

    Tatarákem jsme se začali zabývat až nyní, kdy jsme se dověděli, jak je zdravý a prospěšný hlavně tlustému střevu - bez chemie a éček, tak jsem si chtěla ověřit, zda ho dělám správně. a vidím, sto lidí, sto chutí, ale česnek na topinku je hlavní a olivový olej taktéž - žijeme zdravě!

  • Aneta Spěváková
    Aneta Spěváková |

    10. 5. 2007 12:54

    Tatarák připravuji tak, že ho prakticky neochucuji, jen utřu hovězí a jemně přisolím a opepřím. Přísady jako cibulku, worchestrovou omáčku, hořčici a papriku dávám vedle na prkénko, ať si každý vybere podle chuti. Samozřejmě topinky nesmí chybět

  • Táda Tatarák
    Táda Tatarák |

    30. 12. 2006 16:53

    supr....tatarák je moje nejoblibenejsi jiidlo a vsem ho doporucuju!!!

  • martin blecha
    martin blecha |

    17. 3. 2006 12:10

    tak to si hned udelat diky

  • Mirča
    Mirča |

    13. 3. 2006 12:45

    Milujeme TATARÁK ,do masa nedáváme česnek - sratí chuť masa. DŮLEŽITÉ je namíchat ho těsně před konzumací , jinak to je polotovar na jakési karboše a to není ono. Ale pamatujte , že se to nesmí překořenit vším možným! Základ je -žloutek, cibule, sůl, pepř, kečup,Worchestr,plnotučná hořčice, popřípadě Tabasco- toť vše !! A česneček v míře i vrchovaté na krásně upečené topinky.

  • sam
    sam |

    13. 3. 2006 09:24

    Na tataráku si ceníme kontrastu chutí, kterou dosahujeme natřením prochlazené masové hmoty(bez česneku a málo slané) na horké a ostré topinky s hafo česnekem a lehce přesolené - vynikající!

  • Otakar Richter
    Otakar Richter |

    10. 3. 2006 17:13

    Dělám tatarský biftek z té nejlepší roštěné, kterou mi můj řezník dá. Odřežu všechny šlachy, i ty nejmenší a maso rozmělním na mixéru skoro na kaši. To mi udělá konzistenci pravé svíčkové. K ingrediencím, které jsou uvedeny nahoře, ještě přidám trochu olivového oleje, aby to bylo jemnější, worcester, mletý kmín, polévkovou lžíci jemně nasekaných kaparů, kečup a pouze kávovou lžičku hořčice aby nepřehlušila chuť masa. Cibuli také rozmixuji na malilinké kousíčky. Česnek si dávám až na topinky pomazané husím sádlem. Když je to všechno připravené ke smíchání, naliju do toho (pouze pro fajnšmekry!) štamprličku vodky nebo ginu. Topinky opékám pro dietně založené strávníky nasucho na teflonové pánvi, nebo pro nás v olivovém oleji, až jsou po obou stranách krásně hnědé.

  • Lenka V.
    Lenka V. |

    10. 3. 2006 14:49

    Chemiku, zaujaly mě kapary, to jsem nezkoušela. Kolik a jaké dáváte, myslím v nálevu nebo jen holé prosolené? Díky za odpověď

  • chemik
    chemik |

    10. 3. 2006 09:11

    dobré je i trocha kaparů

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    10. 3. 2006 07:15

    Tatarský biftek sa podáva ako väčšia fašírka s jamkou v strede, do ktorej sa vyklepne žĺtok. Všetky koreniny sa podávajú zvlášť a každý stolovník si namiešava na tanieri biftek podľa svojej chuti. Je to taký malý stolovací obrad.

  • Lenka V.
    Lenka V. |

    9. 3. 2006 19:12

    S tím česnek až na topinky souhlasím, myslím, že když se dá už do masa, tak maso ztratí svou typickou chuť. Já ještě přidávám trochu drceného kmínu, také už zmíněný worchestr (ale "přiměřeně") , kečup a hlavně asi lžičku pannenského olivového oleje na 1 porci. Krásně maso zjemní a dostane trochu jinou chuť. Ale podstatné: každému dám na talíř kolo masa s důlkem uvnitř, kde je žloutek a veškeré ingredience dávám zvlášť , neboť každý si ho míchá jinak. A nedělám ho z pravé svíčkové, ale klidně z nepravé. Maso velmi důkladně odblaním a 2x umelu. Dobrou chuť.

  • Petra Šmejkalová
    Petra Šmejkalová |

    9. 3. 2006 18:22

    My také dáváme česnek až na topinky.Jinak dáváme 2 žloutky,najemno cibuli, hořčici, worcestrovou omáčku, sladkou a pálivou papriku, trochu pepře, chilli,tabasco(ale s mírou), kečup, trochu kmínu, sůl.Pokud ho děláme pro někoho a nevíme jaký ho má rád, uděláme tzv.hnízdo doprostřed dáme žloutek a všechny ingredience dáme okolo a každý si dá podle svého.

  • KV.
    KV. |

    9. 3. 2006 17:25

    NEKDE DO TOHO DAVAJI I NAJEMNO POKRAJENEMINI OKURKY, KONAK A WORCESTROVOU OMACKU. TEN CESNEK DAVAME MY AZ NA TOPINKY A NE DO MASA.