Sýrové bochánky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička ztužovač šlehačky nebo vinný kámen (koupíte např. v dm drogerii)
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,5
      lžička chilli
    • 8
      lžíce máslo (je to asi 110 g)
    • 1
      hrnek sýr čedar nastrouhaný
    • 0,7
      hrnek mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
V míse promíchejte mouku, sůl, oba prášky, cukr a chilli. Vpracujte máslo nakrájené na kousky, aby vznikla drobenka, pak přidejte sýr. Ke směsi přilijte mléko a vidličkou promíchejte, jen aby se směs spojila. Přesuňte na lehce pomoučněnou plochu a zlehka prohněťte. Sklepejte na asi centimetrový plát a pomocí vykrajovátka tvořte kolečka.
3
Pečte na tukem vymazaném nebo pečicím papírem pokrytém plechu 12 až 15 minut.
4
Podávejte jako přílohu ke krůtě.

Komentáře k receptu

  • Q
    Q |

    19. 12. 2012 20:15

    Prosím vás, můžete uvést, kolik je 1 hrnek čedaru na váhu? Netuším, jestli si mám koupit 10 dkg, 20 dkg .. A proč se dává ztužovač šlehačky, to mě překvapilo, nikdy jsem se s tím nesetkala, aby se dával do těsta. A ještě - kolik je asi z tohoto množství bochánků?