Šunková pěna

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      lžíce máslo
    • 1
      šálek smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g šunka
    • 0,5
      lžička paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do změklého másla postupně vmícháme smetanu a ušleháme hladkou pěnu. Osolíme ji, opepříme, přidáme jemně rozemletou šunku, papriku a dobře rozmícháme. Pěnu podáváme s jemným pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milly
    Milly |

    3. 1. 2015 11:09

    Stačí vám bohatě ricota ,šunka a trochu másla aby vám to ztuhlo a bude dokonalá

  • pan Hämbelt
    pan Hämbelt |

    5. 2. 2014 13:01

    Vubec tam nemusi prijit zadne maslo idealni je vlke baleni luciny,idealni je 30% smetana, 20 deka 90% sunky,lzice plnotucny horccice,pepř,sůl, 100 g sunky rozslehat s horccici lucinou a troskou 30 % smetany.

  • Monika
    Monika |

    15. 1. 2014 21:45

    Prosím Vás... ten poměr šunky, másla a smetany je naprosto nesmyslný. Dejte jen 3 lžíce másla a trošičku smetany.. klasickou sladkou na šlehání a dělejte to tyčovým mixérem v hluboké nádobě. Určitě se Vám povede.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    13. 8. 2013 19:50

    Dvakrát jsem to zkoušela, dvakrát se mi to nepovedlo - ušlehat máslo se smetanou. Musí tu chybět nějaká informace - o druhu smetany, teplotě, nevím...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 8. 2013 15:17

    Dobrý den, prosím o radu, pěna se mi vůbec nevyvedla, a to hned v začátku - změklé máslo jsem zašlehávala se studenou smetanou na šlehání, kterou jsem postupně přilévala, ale smetana se mi de facto okamžitě srážela na máslo, vůbec nedošlo k nějakému našlehání... prostě jsem z toho měla obrovskou hroudu másla... - toho původního spolu s tím přešlehaným. nevíte, kde se stala chyba? Dnes bych to chtěla zkusit znovu, ale nejsem si jistá, co přesně mám na postupu změnit, aby se to tentokrát povedlo...

  • Klárka
    Klárka |

    31. 12. 2012 10:34

    Prosím, prosím, smetana má býti jaká? Zakysaná, ke šlehání či ještě jiná? Děkuji předem, Klárka

  • Viera
    Viera |

    18. 11. 2007 07:03

    Prosim o radu.Aka smotana?Sladka,alebo kysela?Dakujem