Štěstí - Šuang - si

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí roštěná
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce sádlo
    • 5
      ks žampiony čerstvé
    • 1
      lžíce nakládané houby
    • 1
      šálek bílé zelí
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 1
      ks červená paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      sklenice voda
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na tenoučké plátky (asi 2 mm silné) a plátky na kousky o velikosti sousta. Lehce osolíme a smícháme s vejcem ušlehaným se lžičkou škrobové moučky. Dáme na půl hodiny odležet.
2
Pak na pánvi rozehřejeme sádlo, maso opečeme dorůžova, vyjmeme a dáme stranou. Na pánev přidáme ještě trochu sádla a vložíme pokrájene žampióny, lžíci máčených a usekaných hub, pokrájené bílé zelí, mletý zázvor, červenou papriku, plátky česneku, špetku chilli a opékáme.
3
Vrátíme maso, podlijeme vodou (vývarem) a připravíme si zálivku z dezertního vína, sójové omáčky a škrobové moučky. Zalijeme směs na pánvi, necháme podusit. Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo nudle a zeleninový salát.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.