Špenátové placky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mražený špenát
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 5
      hladká mouka
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno
    • strouhanka
    • slunečnicový olej
    • kečup - ostrý
    • tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta.
2
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené.
3
<BR>Takto upravený špenát chutná i zarytým nepřátelům špenátu :-))
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • kačička
    kačička |

    13. 6. 2014 09:01

    Ja som robila špenátové placky a celkom sa podarili , dala som tam kuracie masíčko , a zeleninku , trochu mi to pripomínalo kebab tu je moj navod http://biostrava.zarucene.sk/spenatove-palacinky-plnene-kuracim-maskom-fotopostup/ ;-)

  • Andrea
    Andrea |

    11. 2. 2014 18:24

    výborný

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    10. 8. 2012 08:11

    Stejné placky děláme z kadeřávku (druh kapusty), místo kečupu s tatarkou a brambory. A jsou výborné.

  • petr_8020
    petr_8020 |

    9. 8. 2012 22:55

    Místo obyč. sýra zkuste nivu, přítelkyně to tak dělá a je to ještě lepší, případně nivu v kombinaci s tvrdým sýrem.

  • Erinka
    Erinka |

    14. 2. 2008 15:35

    Už jsme dělali několikrát, zařazeno mezi naše oblíbená jídla! :-)

  • Honza Holain
    Honza Holain |

    14. 5. 2007 20:30

    Jsem ani nevěděl, že už tak dobrý špenát, dokáže být ještě lepší. moooc děkuji za skvělou chuťovku.I přítelkyni to chutnalo.

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    7. 5. 2005 22:15

    Chutnalo...prvne jsme zkusili bez kecupu ale musi na tom byt, je to lepsi..Dobre i po studenu dekuji pani Mile

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    2. 4. 2005 16:05

    Moc díky, zkusím to a dám vědět výsledek. Ale bez pálivého kečupu, ten nemusím. A zkusím, co muž, ten totiž špenát skutečně vůbec nejí.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    1. 4. 2005 14:49

    Lidko, těsto dávám silné jako na bramborák, z tohoto množství jsou 4 ks. Vždycky sníme dvě teplé s bramborama a zbylé druhý den. V práci si ji sním buď studenou, nebo si ji ohřeju v MT. Taky se dají zarolovat jako palačinky, ale občas se stane, že praskne ( přece jen je to jiné těsto), tak je dělám takhle přehnuté napůl. Jinak těsto při smažení nezezlátne jako u bramboráku,ale rovnou hnědne,jak to po nahlédnutí zjistím, hned obracím.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    31. 3. 2005 14:59

    Jak silné má být těsto? Asi jako na palačinky?