Špenátová polévka s raviolami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 110
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 70
      g hladká mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 180
      g mražený špenát Listový
    • 900
      ml hovězí vývar
    • 270
      ml smetana
    • sůl
  • Ravioly
    • 2
      ks vejce
    • 15
      g máslo
    • sůl
    • 270
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na ravioly rozšleháme vejce a 3/4 nalijeme do mísy, přidáme změklé máslo, mouku a zpracujeme tuhé těsto, které zabalené v folii necháme v chladu odpočinout.
2
Polévka: na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme ji moukou a lehce opražíme. Přilijeme studený vývar, rožšleháme a přivedeme k varu. Přidáme česnek a rozmražený špenát a vše krátce povaříme.V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme na obdélníky asi 8x4 cm, doprostřed vložíme lžičku cottage cheese smíchaného s parmazánem.
3
Okraje těsta potřeme zbylým vajíčkem, přehneme, pevně stiskneme a vložíme do vroucí vody. Ravioly jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Do špenátového základu přilijeme 3/4 smetany a rozmixujeme. Polévku dochutíme, nalejeme na talíře, doplníme raviolami a zbylou smetanou, pokapeme oliv. olejem.
4
Velmi lehké, zdravé a delikatézní jídlo.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.