Smetanová bramborová kaše s pohankou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 100
      g pohanka
    • 180
      ml smetana na vaření dle moučnatosti brambor, cca
    • snítka tymiánu
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • máslo cca centimetrový plátek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané, pokrájené brambory dáme vařit v osolené vodě se dvěma rozmáčknutými stružky česneku doměkka. Pohanku nasypeme do vroucí osolené vody, kde ji minutku povaříme i se snítkou tymiánu, zaklopíme a necháme v teple dojít. Hrnec můžeme zabalit do utěrky, aby teplo rychle neunikalo.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vařené brambory scedíme a rozšťoucháme s plátkem másla a smetanou. Česnek není nutné vyndavat, v kaši ho už stejně nenajdeme a kaši též není nutné šlehat do "hedvábna", kousky brambor jsou v kaši příjemným doplňkem. Do brambor přidáme trošku čerstvě rozetřeného česneku, osolíme dle chuti, přisypeme scezenou pohanku, ze které jsme vyndali větvičku z tymiánu, promícháme a můžeme podávat.
3
Podáváme například s osmaženou cibulkou a volským okem nebo osmaženou uzeninou, karbanátkem...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

4
Kdo chce, může do kaše vmíchat i trošku majoránky, čerstvě nasekanou petrželku, libeček...
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Máslo Pohanka Smetana na vaření Snítka tymiánu Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.