Slavnostní houbový závin

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Závin
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule nakrájená na drobno
    • 1
      stroužek česnek rozmačkaný
    • 175
      g houby nakrájené na drobno
    • 50
      g strouhanka chlebová
    • 100
      g kešu oříšky
    • 50
      g ořechy para ořechy
    • 3
      lžíce koriandr pokrájený
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 12
      plátek těsto fillo těsto (18x13 cm)
    • 50
      g máslo rozpuštěné
  • Omáčka
    • 300
      ml červené víno
    • 4
      lžíce kompot rybízový
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • rybíz máme-li, čerstvý, snítka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osmažit na oleji cibuli, přidat česnek a houby, smažit asi 5 minut, přidat další přísady, osolit, opepřit a nechat zchladnout. Předehřát troubu na 200 °C. Promazat máslem 3 pláty těsta, dát na sebe a potřít 1/4 náplně tak, aby kolem dokola byl 5 cm okraj bez náplně. Tento okraj po obou dlouhých stranách těsta přehneme dovnitř a plát zabalíme - začneme balit od užšího okraje, u jablečného závinu je to naopak. Stejně uděláme další 3 záviny. Pečeme položené na plechu švem dolů 10-15 minut.
2
Omáčka: na mírném ohni povaříme všechny ingredience, dokud omáčka nezhoustne.
3
Podáváme jako pohoštění k vínu, polité omáčkou, na jednu osobu 1 závin. Vhodné o vanočních svátcích, ale i jindy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.