Skvělé francouzské brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1200
      g brambory
    • 300
      g gothaj nebo jakýkoliv měkký salám, popř. ,,točák´´
    • 2
      ks cibule střední
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • olej
    • kečup
    • hořčice plnotučná
    • 3
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory osolíme, uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím si nadrobno pokrájíme cibulku, kterou na oleji necháme zesklovatět, přidáme na malé kostičky pokrájený měkký salám a osmahneme. Poté přidáme sladkou papriku a odstavíme z ohně.
2
Vychladlé brambory krájíme na zhruba 5mm plátky a vykládáme jimi zapékací mísu, popř. pekáček, který jsme jemně vymazali olejem. Každou vrstvu brambor opepříme, pomažeme (dle chuti) kečupem a plnotučnou hořčicí a nasypeme směsku z cibulky, salámu a sladké papriky. Poté opět vrstvíme - brambory, pepř, kečup, hořčice, směs.
3
Poslední bramborovou vrstvu zalijeme rozšlehanými vajíčky (přidávám do nich trošku mléka) a zapékame dozlatova.
4
Recept je finančně nenáročný a chuť je famózní. Přeji dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.