Salát Nicoise s rýží

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g rýže parboiled
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g fazolky
    • sůl
    • 2
      ks tuňák fitely
    • 1
      lžíce provensálské bylinky
    • olivový olej
    • 1
      stroužek česnek na vytření mísy
    • 4
      hrst salátové listy srdíčka hlávkového či římského salátu
    • 16
      ks cherry rajčátka
    • 16
      ks černé olivy bez pecek
    • 6
      ks ančovičky nasekané
  • Vinaigrette
    • 180
      ml olivový olej
    • 2
      lžíce vinný ocet bílý
    • 1
      lžíce hořčice dijonská
    • sůl
    • pepř mletý černý čerstvý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a propláchněte ledovou vodou.
2
Tuňáka ochuťte solí a provensálským kořením a z obou stran opečte na rozpálené pánvi potřené olejem. Nechte vychladnout a vidličkou natrhejte.
3
Velkou mísu vytřete česnekem. Promíchejte v ní listovou zeleninu s pokrájenými rajčaty, fazolkami, olivami i ančovičkami. Opatrně vmíchejte tuňáka se čtvrtkami vajec a rýží.
4
Umíchejte zálivku a přelijte jí salát (nemíchejte).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.