Ružomberský nevolník

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kapr
    • 1
      kg kysané zelí
    • 1
      ks cibule Velká
    • polohrubá mouka
    • paprika - sladká
    • 3
      dl smetana
    • sůl
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce kapra osolíme a obalíme v mouce promíchané s trochou papriky. Zprudka osmažíme na oleji. Osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a trochu sladké papriky, podlijeme vodou a dusíme. Zelí dochutíte podle svého vkusu. Ohnivzdornou mísu vytřeme olejem, dospod dáme polovinu zelí, poklademe porcemi kapra a dáme zbytek zelí. Vše zalijeme smetanou a dáme zapéct do horké trouby.
2
<BR><BR>Je to trochu netradiční úprava kapra, ale velmi chutná. S kouskem chleba (na otření rukou, jak se říká) je to výtečné! Dokud jsem to nezkusila, říkala jsem si fuj, kapr se zelím! Dnes už to neříkám...
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    11. 10. 2005 12:16

    Tento recept znám,je opravdu výborný.Já osobně podávám s bramborovým knedlíkem.

  • Alena
    Alena |

    18. 2. 2005 12:30

    Docela pěkný recept (po přečtení), těším se na nejbližší přiležitost, abych si ho zkusila a mohla se podělit o zážitek....... Naďo jen tak dál....