• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Ružomberský perník
    Napište svůj komentář k receptu

    Ružomberský perník

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ružomberský perník
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        lžíce med
      • 250
        g moučkový cukr
      • 100
        g máslo
      • 3
        ks vejce
      • vanilkový cukr ingredience promícháme a rozpustíme, ještě nad párou přidáme: 600 g hladké mouky speciál, 1 lžíci s

    Postup přípravy receptu

    1
    Hmotu smísíme, necháme 3 hodiny odstát. Rozdělíme na 3 stejné díly, každý z nich rozválíme 8 mm silný, potřeme švetkovými povidly (cca 7 dcl sklenice), vydatně posypeme vlašskými ořechy (celými půlkami, nebo velkými kousky) a namočenými rozinkami v rumu.
    2
    Ořechy a rozinky rukama vtlačíme jemně do těsta. Svineme do rolády, potřeme vejcem a propícháme. Pečeme 3/4 hodiny na 180 °C.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Domácí perník

    Domácí perník

    Chalupnický perník

    Chalupnický perník

    Halloweenský perník

    Halloweenský perník

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jana
      Jana | 10. 12. 2016 15:02

      Ja tento perník robím často. Nerozumiem tomu šľahaniu na parou. Ja si rozpustm maslo a keď je vychlanuté, ale ešte tekuté, takto všetko zamiesim. Nechám do druho dňa stáť v chladničke. Potom rozdelím, vyvaľkám, potriem, posypem a zviniem do rolády. To dám upiecť. Keď je to vychldnuté, zabalím každú roládu do streč fóile. Krájam až po min jednom dni. V tej fólii to vydrží aj mesiac :-)

    • er
      er | 24. 11. 2007 22:14

      pokúšala som sa robiť tento perník, ale chcem sa spýtať na radu, prečo mi jeho vrchná vrstva popraskala. Ďakujem

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 20. 12. 2006 16:33

      Margito, mohla bych vás poprosit o podrobnější vysvětlení, jak překládáte jednotlivé díly? Díky, Ivana

    • Margita
      Margita | 20. 12. 2006 06:48

      Po upečení krájame až na druhý deň. Je to perník na spôsob dlhých koláčov. Ja keď ho idem piecť tak ho naskládam tak, že najskôr po dĺžke dám jednu stranu do stredu, potom druhú na tú pôvodnú, teda ako keď sa prekladá a robí lístkové cesto. Aj konce trošku vyhnem. Keď som išla robiť tento koláč prvý krát, neverila som, že bude tak výborný, a samozrejme aj trvácny, ak sa nezje hneď na druhý deň.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Med Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zabijačkový guláš

    Zabijačkový guláš

    Cibulová pomazánka

    Cibulová pomazánka

    Rychle naložené okurky

    Rychle naložené okurky

    Grilovaný losos

    Grilovaný losos

    Řezy z mikrovlnky

    Řezy z mikrovlnky

    Malinový dort - bez křoupání

    Malinový dort - bez křoupání

    Batáty pečené v troubě

    Batáty pečené v troubě

    Quiche s tuňákem a cibulí

    Quiche s tuňákem a cibulí

    Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

    Květákové placičky se schwarzwaldskou…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    41
    Míša řezy
    Míša řezy
    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    29
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Další z 3v1 čeká dítě! Martina Pártlová otěhotněla stejně jako Nikol Štíbrová

    Další z 3v1 čeká dítě! Martina Pártlová otěhotněla stejně jako Nikol Štíbrová

    Reflex.cz Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    • Recepty.cz
    • Ružomberský perník
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí