Řecký šiš kebab

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: veronique09

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřové maso
    • 4
      ks cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      svazek oregáno
    • 50
      ml cherry
    • 1
      lžička sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtiny. Oregáno opláchneme, vytřepeme a najemno nakrájíme.
2
Kostky masa a cibuli vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a cherry, posypeme nasekaným oregánem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Mísu přiklopíme a na noc vložíme do lednice, aby se maso dobře proleželo a nasálo koření.
3
Druhý den odležené kousky masa napícháme na dřevěné špejle (předem namočené ve studené vodě). Špízy vložíme na rozehřátý gril a pečeme asi 15 minut.
4
Při pečení špízy otáčíme, aby se stejně propekly.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.